eur:
393.8
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Mégis kap pénzt a Palesztin Hatóság

Az izraeli kormány csak addig hajlandó együttműködni a Palesztin Hatósággal, amíg annak elnöke nem egyesíti a Fatah és a Hamász erőit. Ehud Olmert, a zsidó állam ügyvezető miniszterelnöke úgy fogalmazott: Izrael addig folytatja a Palesztin Hatóságnak járó pénz átutalását, amíg a parlamenti választásokon győztes Hamász kormányra nem kerül.

Izrael a múlt héten hozott döntését megváltoztatva úgy döntött: mégis felszabadítja a palesztinoknak járó adó- és vámbevételeket. A zsidó állam ugyanakkor utalt arra is, hogy valószínűleg ez lesz az utolsó átutalás.

Izrael korábban attól tartva fagyasztotta be a pénz átutalását, hogy a Hamász terrorista akciók finanszírozására szánná a pénzt.

Az iszlámista mozgalom nyerte meg a múlt havi palesztin parlamenti választásokat, de egyelőre nem kezdte meg a kormányalakítást.

Az átutalások elengedhetetlenek a Palesztin Hatóság működtetéséhez. Felfüggesztésük elmélyítené azt a pénzügyi válságot, amellyel a palesztin kormány küszködik.

Az intézkedés azonban egyúttal fokozná a Hamászra nehezedő nemzetközi nyomást is, amelynek célja annak elérése, hogy a mozgalom még az előtt mondjon le az erőszakról és ismerje el Izraelt, hogy átvenné a hatalmat.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×