eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Segítség a fejlődő országoknak a madárinfluenza ellen

A tervezettnél 20 millió dollárral többet, összesen 120 millió dollárt ajánl fel az Európai Unió a madárinfluenza elleni védekezéshez. Ezt az Európai Bizottság egészségügyi biztosa közölte a kínai fővárosban zajló nemzetközi adományozó konferencián.

Markosz Kiprianu Pekingben elmondta azt is, hogy az unió 25 tagállama várhatóan további 120 millió dollárral segíti a betegség visszaszorítását.

A közelmúltban Törökországban tapasztalt madárinfluenzás esetek azt tudatosították a közösség illetékeseiben: fennáll a veszélye, hogy a fertőzés Európára is átterjed - mondta a biztos.

A kínai kormány, az Európai Bizottság és a Világbank közös tanácskozásán mintegy száz ország és nemzetközi szervezet képviselője vesz részt.

Az összegyűlt pénzt az érintett fejlődő országok egészségügyi és állategészségügyi szolgálatainak fejlesztésére, valamint a megfigyelő programok kialakításra fordítják.

Egy svájci gyógyszergyártó cég felajánlotta, hogy kétmillió adag Tamiflu gyógyszert adományoz az Egészségügyi Világszervezetnek.

A Világbank számításai szerint egy világméretű járvány megakadályozásához 1,2-1,4 milliárd dollárra van szükség.

A szervezet 500 millió dolláros hitelkeretet hagyott jóvá a múlt héten erre a célra, az Európai Unió pedig 100 millió dolláros segélyre tett ígéretet.

A Délkelet-Ázsiából már Európára is átterjedt kórnak január közepéig világszerte 80 halálos áldozata volt.

Címlapról ajánljuk
Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen
Patrióták

Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen

Patrióta kiáltványt fogadott el az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen vasárnap délelőtt - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×