INFORÁDIÓ
2022. január 21. péntek
Ágnes

Szenet a miniszternek

Infostart

Szokatlan Mikulás-napi csomagot, szenet kapott ajándékba a szlovák környezetvédelmi miniszter. Miklós László tevékenységével ugyanis elégedetlenek a szlovákiai környezetvédelmi szervezetek.

A Greenpeace környezetvédelmi szervezet egyik Mikulásnak öltözött aktivistája és két ördög-kisérője jelképesen szenet vitt hivatalába a miniszternek. Így akarják kifejezni elégedetlenségüket a környezetvédelmi tárca vezetőjének munkájával - jelenti az InfoRádió helyi tudósítója.

Miklós Lászlónak elsősorban azt vetik a szemére, hogy nem sikerült elfogadtatnia néhány fontosnak tartott környezetvédelmi törvényt, így a veszélyes hulladékok tárolásáról vagy a génkezelt élelmiszerek betiltásáról szóló jogszabályt.

Miklós László korábban maga is beismerte, a kormányban nincsenek támogatói, a kabinet a környezetvédelmi kérdéseknek nem tulajdonít megfelelő jelentőséget, a miniszter által benyújtott indítványokat sorra elutasítja.

A környezetvédelmi polgári szervezetek elégedetlenek a miniszter kiállásával a magas-tátrai viharkárok következményeinek felszámolásánál is. Főleg azt vetik a tárcavezető szemére, hogy nem volt eléggé határozott, amikor az üzleti érdekeknek sikerült felülkerekedniük a környezetvédelmi szempontokkal szemben.

A Greenpeace aktivistái szerint helytelen, hogy a Magas-Tátrába egy külföldi konzorcium több milliárd koronát kíván beruházni. A turisztikai infrastruktúra kiépítése végzetes veszélyt jelenthet a Tátrai Nemzeti Park jövőjére - állítják a polgári környezetvédelmi szervezetek.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018