eur:
393.77
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Hitet tettek a demokratikus elvek mellett

A demokratikus elvek fontosságát hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár és az amerikai külügyminiszter berlini találkozóján. Condoleeza Rice ugyanakkor hangsúlyozta, hogy minden törvényes eszközt felhasználnak a terrorizmus elleni harcban.

Angela Merkel német kancellár szerint a szabadságot fenyegető veszélyek elleni harc közben is tiszteletben kell tartani a demokratikus elveket.

Az amerikai diplomácia vezetője, Condoleezza Rice hangsúlyozta: az Egyesült Államoknak eltökélt szándéka, hogy minden törvényes eszközt felhasználjon polgárai védelmében.

Az amerikai külügyminiszter hozzátette: Washington nem tűri el a kínzás alkalmazását, mert az ellentétes az amerikai törvényekkel és az Egyesült Államok nemzetközi kötelezettségeivel.

Condoleeza Rice szerint hazája a terrorizmus elleni harcában tiszteletben tartja partnerei szuverenitását.

Az amerikai külügyminiszter hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok elutasítja a kínvallatást, de megerősítette, hogy a gyanús embereket a titkosszolgálat repülőgépein külföldre szállították kihallgatás céljából.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×