eur:
404.22
usd:
374.42
bux:
74263.78
2024. október 26. szombat Dömötör
Nyitókép: Pixabay

Az egyik böngésző felolvassa nekünk a hírportálokat

Nem kell többé olvasnia: akár meg is hallgathatja a weboldalakat a Chrome böngésző segítségével, mintha csak podcastok lennének. Ráadásul már a háttérben is mehet a lejátszás.

A Google szeptemberben jelentette be az "Oldal meghallgatása" funkciót az androidos Chrome böngészőhöz, melynek segítségével meghallgathatja a webhelyeken látható szöveget. Eddig azonban volt egy fájó hiányossága: ha a böngésző nem volt előtérben, tehát a felhasználó más alkalmazást nyitott meg a lejátszás közben, egyszerűen leállt.

Kivételt csak az jelentett, ha a Chrome-mal az előtérben lett lezárva a készülék képernyője.

Mivel egy weboldal hallgatása közben nem indokolt, hogy valaki előtt végig ott is legyen az adott oldal, az adna volna igazán értelmet ennek a funkciónak, ha a háttérben is menne a lejátszás – miközben valami más applikációt nyomkod a felhasználó.

Ezt a Google-nél is felismerték a döntéshozók, és az androidos Chrome böngésző 130-as verziójában már elérhetővé teszik a háttérben történő lejátszást is – írja a 9to5Google alapján a hvg.hu.

Frissítést követően már bármilyen tevékenység közben lehet hallgatni az oldalakat; egy lejátszó jelenik meg az értesítési sávban, ami hasonlít a podscastappokéhoz. Itt néhány vezérlő is rendelkezésre áll, lehet például előre- vagy visszaugrani 10 másodpercet, vagy szüneteltetni a lejátszást.

Címlapról ajánljuk

Az orosz elnök ésszerű kompromisszumról beszélt

Oroszország kész észszerű kompromisszumokra az ukrajnai rendezés érdekében, de érdemi tárgyalások nem folynak - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök pénteken a Rosszija 1 televíziós csatornának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 25. 21:43
×
×
×
×