eur:
399.91
usd:
361.93
bux:
73059.71
2024. október 2. szerda Petra
Nyitókép: store.epicgames.com

Játékban nem ismernek tréfát: óriásokat perelnek egy játékáruház miatt

Sérelmezi az Epic, hogy nehéz telepíteni az androidos készülékekre a játékáruházát, ezért beperli a Google mellett a Samsungot is.

A Fortnite-ot és számos más játékot fejlesztő Epic Games komoly múlttal bír a pereskedés terén, elég csak az Apple-lel vívott harcára gondolni. A cég a Google-lel is pereskedett, és decemberben meg is nyert egy trösztellenes pert, melyben kimondták, hogy az Android fejlesztője illegális monopóliumot tart fenn az alkalmazások terjesztése és az androidos eszközök alkalmazáson belüli fizetési rendszere terén - írja a hvg.hu.

Ezzel a győzelemmel még nem elégedett meg az Epic: újból beperli a Google-t, valamint ezúttal a Samsungot is. Az ok az utóbbi cég Android-funkciója, az Auto Blocker, mely az Epic állítása szerint megnehezíti, hogy a felhasználók telepíthessék az eszközeikre az Epic Games Store-t a legújabb Samsung készülékeken.

A funkció alapértelmezetten aktív az eszközökön, és blokkolja a Play Áruházon és a Galaxy Store-on kívüli forrásból történő alkalmazástelepítéseket – biztonsági megfontolásból.

Az Epic azonban a nevezett játékáruházát egy APK telepítőfájl segítségével terjeszti, éppen azzal a módszerrel, amivel sok rosszindulatú fél a kártevőket is. A Samsung viszont a funkcióval értelemszerűen az ismeretlen forrásból származó, potenciálisan veszélyes appokat szeretné kiszűrni. A funkciót egyébként ki lehet kapcsolni.

A The Verge szerzője megnézte, mennyire bonyolult telepíteni az Epic Games Store-t egy Samsung készülékre, és úgy találta, valóban elég nehéz a folyamat: a készülék figyelmezteti a felhasználót, hogy az Auto Blocker miatt nem telepíthető app ismeretlen forrásból, de hogy miként lehet kikapcsolni a funkciót, abban már nem segít.

Érdekes jogi csatározás kerekedhet ebből a cikk szerint: az Epic szeretné, ha minél egyszerűbb lenne installálni az androidos készülékekre a játékáruházát, míg a Samsung és a Google abban érdekelt, hogy minél inkább megnehezítse az ismeretlen forrásból származó alkalmazások telepítését.

És amíg az Epic Games Store azzal a módszerrel telepíthető, amivel a kártevők is "felkúsznak" sok készülékre, nehéz lesz igazán jó megoldást találni a problémára.

Címlapról ajánljuk
BL élőben: Pályán a Liverpool, az RB Leipzig és a Real Madrid

BL élőben: Pályán a Liverpool, az RB Leipzig és a Real Madrid

A labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai játéknapján kilenc mérkőzést rendeznek. Az első két mérkőzés kihagyott büntető mellett öngólokat is hozott. A késő esti programban szerepel a Liverpool–Bologna, a Lille–Real Madrid és az RB Leipzig–Juventus mérkőzés is.

Izraeli válaszcsapástól tart Irán - számba vettük a lehetőségeket

A zsidó államra mért tömeges rakétacsapás nem maradhat válasz nélkül - közölte Benjamin Netanjahu. Katonai elemzők most azt találgatják, vajon konkrétan mire gondolhatott az izraeli kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
A közel-keleti feszültséget emésztették a piacok

A közel-keleti feszültséget emésztették a piacok

Elsősorban a tegnap esti közel-keleti eszkaláció nyomhatja rá a bélyegét a mai kereskedési hangulatra: Irán este rakétatámadást indított Izrael ellen, utóbbi pedig ma reggel újabb csapást mért Libanonra. A fejlemények tovább élezik a geopolitikai helyzetet a térségben, aminek hatására emelkedik az olaj ára, a tengerentúli tőzsdéken pedig nagy esést láttunk tegnap. Az európai piacokon vegyes mozgásokat láthattunk, és a délutáni amerikai munkaerőpiaci adat sem változtatott érdemben a hangulaton. Szektorszinten jól teljesítenek az olajipari és a védelmi cégek, míg a légitársaságok esnek. Amerikában óvatos emelkedést hozott a szerdai nap, érdemes azonban kiemelni a Teslát, melynek árfolyama közel 4 százalékos mínuszban zárt, miután a vállalat a vártnál kevesebb autót értékesített a harmadik negyedévben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×