eur:
395.29
usd:
368.32
bux:
72288.23
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: MVM

Változnak az áramszámlák, jön az MVM kéthetes leállása

Július elsejétől a számlázási rendszer előreláthatóan két hétig leáll az MVM és az E.ON közötti nagy informatikai átállás miatt. Van azonban egy jó hír is.

Ahogy arról már az Infostarton is írtunk, június 30-tól beolvad az E.ON Áramszolgáltató Kft. az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be, így az egész országban ez utóbbi cég válik az egyetlen árampiaci egyetemes szolgáltatóvá. Az egyetemes szolgáltató változása a Dunántúlon élők mellett az OPUS Titász áramhálózati elosztó területén élő tiszántúli ügyfeleket érinti. A villamos energia ára nem változik.

Az átállás érinti a személyes, a telefonos, valamint az online ügyfélszolgálati és a mobilapplikációs ügyintézést is.

A Portfolio azonban azt vette észre, hogy az MVM közlése szerint a korábbi tájékoztatással ellentétben a leállás alatt is biztosított lesz az online diktálás lehetősége.

Azt is írják, hogy a szolgáltatóváltozást követően az MVM Next első számlája az átállások miatt várhatóan a megszokott időpontnál később érkezik, így ezen számlák fizetési határideje is megváltozik.

A szolgáltatóváltozást követően az ügyeiket elektronikusan intéző ügyfeleknek az MVM online ügyfélszolgálata és mobilapplikációja áll rendelkezésre, ezzel a földgázszolgáltatást is igénybe vevő ügyfelek egy helyen intézhetik energiaügyeiket az egyetemes szolgáltatásban. Ezt az applikációt le kell tölteni.

Ami a személyes ügyintézést illeti, a korábbi E.ON ügyfélszolgálati irodák helyett új helyszíneken biztosít személyes ügyintézést az MVM Next.

A változás kizárólag az egyetemes szolgáltatásra vonatkozik. Az áramhálózat üzemeltetését a Dunántúlon, Budapesten és Pest vármegye legnagyobb részén változatlanul az E.ON, a Tiszántúl három vármegyéjében az OPUS Titász biztosítja. Hálózati, műszaki ügyek intézése kapcsán tehát változatlanul ezekhez a vállalatokhoz tudnak fordulni az emberek. A mérők éves személyes leolvasását továbbra is az E.ON leolvasói végzik majd a Dunántúlon.

További tájékoztatás az MVM Next weboldalán.

Ma már nincs online fizetés

Ami fontos, hogy az E.ON ügyfelei vasárnap már nem tudnak online felületről, azaz a Simple Pay-ről fizetni, mert "július 1-jétől megszűnik a beállításuk, mivel az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-nek a CIB Bank Zrt.-vel van megállapodása". Utoljára június 27-én volt erre lehetőségük.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×