eur:
396.56
usd:
369.88
bux:
71400.18
2024. június 27. csütörtök László
Analog electricity meter for households.
Nyitókép: Torsten Asmus/Getty Images

Változás jön a villanyszámláknál – rengeteg felhasználót érint

Az MVM értesítése szerint sok felhasználó azonosítószáma megváltozik július elsejétől.

Sokan kapnak a napokban tájékoztatást az MVM-től, hogy felhasználóazonosító számuk megváltozik: az egyébként az áramszámlákon is olvasható számra szükség van a mérőóra diktálásakor – írja a divany.hu.

„Tisztelt Ügyfelünk! Felhívjuk figyelmét, hogy korábbi áramos felhasználóazonosító száma 2024. július 1-jétől megváltozik. Ez az azonosító szükséges az ügyintézéshez, mérőállás-diktáláshoz és online ügyfélszolgálatra vagy mobilappra történő regisztráláshoz is, ezért fontos, hogy a jövőben a megadott azonosítót használja. Kérjük, ne megszokásból diktálja be mérőállását! Ha régi azonosítóját elmentette vagy leírta például a diktálós kártyájára, frissítse a megadott adatot” – áll a társaság tájékoztatójában.

A levélben szerepel a címzett régi, illetve új azonosítója, amelyek jelentősen eltérnek egymástól, ezért valóban érdemes lesz mindenkinek figyelnie arra, hogy júliustól véletlenül se a régit használja. A július elsejét követően kiállított számlák első oldalára is ez az új azonosító kerül már fel.

Mindez azzal állhat összefüggésben, hogy az E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Csoportba, amely így egyetlen cégként nyújtja majd a hazai egyetemes áram- és földgáz szolgáltatást. Az ügyfélkör átvétele informatikai átállással jár, ezért az MVM áramszámlázási rendszere – amely jelenleg a korábbi Elmű-Émász ügyfeleit szolgálja ki – 2024. július 1. 16 órától előreláthatólag két hétre leáll, ami érinti a személyes, valamint az online ügyfélszolgálati és a mobilapplikációs ügyintézést is.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: ez egy pimaszság az európai választókkal szemben
EU-csúcs

Orbán Viktor: ez egy pimaszság az európai választókkal szemben

A versenyképesség lesz a magyar EU-elnökség egyik prioritása, a programtervezetet pedig szinte minden ország támogatja. A magyar kormány nem támogatja Ursula von der Leyen újraválasztását az Európai Bizottság élén – többek között ezekről beszélt Orbán Viktor magyar miniszterelnök csütörtöki, az EU-csúcson tartott sajtótájékoztatóján.
VIDEÓ
Ismét vasfüggöny osztaná ketté Európát, új hivatalos nyelve lett Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Ismét vasfüggöny osztaná ketté Európát, új hivatalos nyelve lett Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Lengyelország és a balti államok szerdán arra szólították fel az Európai Uniót, hogy adjon pénzt védelmi vonal építésére a közösség Belarusszal és Oroszországgal közös határainál. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán a háború sújtotta Donyeck megyébe látogatott, ahol következményekkel fenyegette meg azokat a kormánytisztviselőket, akik nem régóta nem jelentek meg a frontvonal közelében. Zelenszkij aláírta azt a törvénytervezetet, amely szerint Ukrajnában az angol nyelv a nemzetközi kommunikáció hivatalos nyelvévé válik. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×