eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
Analog electricity meter for households.
Nyitókép: Torsten Asmus/Getty Images

Változás jön a villanyszámláknál – rengeteg felhasználót érint

Az MVM értesítése szerint sok felhasználó azonosítószáma megváltozik július elsejétől.

Sokan kapnak a napokban tájékoztatást az MVM-től, hogy felhasználóazonosító számuk megváltozik: az egyébként az áramszámlákon is olvasható számra szükség van a mérőóra diktálásakor – írja a divany.hu.

„Tisztelt Ügyfelünk! Felhívjuk figyelmét, hogy korábbi áramos felhasználóazonosító száma 2024. július 1-jétől megváltozik. Ez az azonosító szükséges az ügyintézéshez, mérőállás-diktáláshoz és online ügyfélszolgálatra vagy mobilappra történő regisztráláshoz is, ezért fontos, hogy a jövőben a megadott azonosítót használja. Kérjük, ne megszokásból diktálja be mérőállását! Ha régi azonosítóját elmentette vagy leírta például a diktálós kártyájára, frissítse a megadott adatot” – áll a társaság tájékoztatójában.

A levélben szerepel a címzett régi, illetve új azonosítója, amelyek jelentősen eltérnek egymástól, ezért valóban érdemes lesz mindenkinek figyelnie arra, hogy júliustól véletlenül se a régit használja. A július elsejét követően kiállított számlák első oldalára is ez az új azonosító kerül már fel.

Mindez azzal állhat összefüggésben, hogy az E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Csoportba, amely így egyetlen cégként nyújtja majd a hazai egyetemes áram- és földgáz szolgáltatást. Az ügyfélkör átvétele informatikai átállással jár, ezért az MVM áramszámlázási rendszere – amely jelenleg a korábbi Elmű-Émász ügyfeleit szolgálja ki – 2024. július 1. 16 órától előreláthatólag két hétre leáll, ami érinti a személyes, valamint az online ügyfélszolgálati és a mobilapplikációs ügyintézést is.

Címlapról ajánljuk

Koi Tamás: a vállalati rendszergazdák legnagyobb rémálma vált valóra, hetekig tarthat a káosz

Egy informatikai hiba okoz tömeges leállásokat világszerte. Több országban repülőtereken, bankokban, kórházakban és a médiában is problémákat jelentettek. Egy kiberbiztonsági cég egyik frissítése okozta a hibát, a hatásai pedig napokig, sőt, akár hetekig is tarthatnak – mondta az InfoRádióban Koi Tamás, a HWSW informatikai szakportál újságírója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Utolsó napjait tapossa Joe Biden kampánya? – Íme a drámai számok, amelyek visszalépésre sarkallhatják

Utolsó napjait tapossa Joe Biden kampánya? – Íme a drámai számok, amelyek visszalépésre sarkallhatják

Az elmúlt hét évtizedek óta nem látott felfordulással telt az amerikai politikában: miközben a demokraták az elnöki hivatalt elfoglaló párttársuk újraindulását igyekeztek megpuccsolni, mindent a feje tetejére állított a Donald Trump ellen szombaton megkísérelt merénylet híre. A hetek óta tartó nyomásgyakorlás a sajtóértesülések szerint az eddigi legközelebb járhat céljához, hiszen Joe Biden immáron Kamala Harris esélyeiről kérdezte tanácsadóit, és fontolgatja, hogy visszalépjen a párt 2024-es elnökjelöltségétől. Attól, amit 2020-as ellenfele épp csütörtökön fogadott el a republikánusok jelölőgyűlésén. De mit mondanak a számok, valóban ennyire tarthatatlan Biden helyzete a közvélemény-kutatások fényében? És kik indulhatnak a demokraták részéről a legnagyobb eséllyel? A nyilvános és kiszivárgott adatokat is szemügyre vettük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×