eur:
394.95
usd:
367.28
bux:
72094.79
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
auto business, car sale, transportation, people and ownership concept - close up of car salesman giving key to new owner or customer over auto show background
Nyitókép: dima_sidelnikov/Getty Images

Itt a friss toplista – ezek most Magyarország kedvenc autói

Májusban kissé megtorpantak itthon az újautó-eladások, de a nagy kedvencek azért megmaradtak, de vannak új szereplők is.

A májusi adatok szerint 202-ben már 9,5 százalékkal több autó állt forgalomba Magyarországon, mint az előző év első 5 hónapjában. A Datahouse friss összesítése szerint az elmúlt hónapban 9531 személyautó kapott magyar rendszámot, három hónap után először csökkent 10 ezer alá a szám, de 2024-ben eddig 51 611 autó állt forgalomba Magyarországon, ez 2022 óta a legmagasabb szám – írja a Pénzcentrum.

A májusi hónapot magasan a Toyota nyerte 1325 forgalomba helyezéssel, a japán márka tudott egyedül 1000 darab feletti számokat hozni. Második a Volkswagen (889), harmadik a Suzuki (869).

Éves összesítésben a Suzuki vezet, az első öt hónapban 7446 darab állt belőle forgalomba Magyarországon, második a Toyota (6448), a harmadik helyen a Skoda (4642) áll.

Ami az értékesítési volumenek változását illeti, az idei első 5 hónapban 2023 hasonló időszakához képest a Nissan 327 százalékkal több autót helyezett forgalomba. A Suzuki 96,2 százalékkal tudta növelni forgalomba helyezéseit, a harmadik legjobban a Tesla teljesített, amely a tavalyi számait 69,7 százalékkal múlta felül.

A lista másik végén a Ford majdnem 39 százalékos csökkenést jelentett, de a Mazda és a Dacia is 20 százaléknál is nagyobb visszaesésben volt.

A modellek toplistáját a Suzuki Vitara vezeti 3776 forgalomba helyezéssel, és vélhetően ez a következő hónapokban is tetemesen növekedni fog, ahogy a kereskedők akciózva kiszórják a készleten maradt, modellváltás előtti darabokat. A második helyen változás történt az előző hónaphoz képest, májusban a Skoda Octavia (2867) megelőzte a Suzuki S-Crosst (2738). A negyedik helyen tartja magát az új Nissan Quashqai (1457), ötödik pedig a Toyota Corolla, amelyből az év első öt hónapjában 1441 darab kapott magyar rendszámot.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Visszatért a Földre a Hold távoli oldaláról gyűjtött ritka kőzetmintákkal a kínai űrszonda. Kiss László csillagász, akadémikus, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója szerint a küldetés különlegessége, hogy először érkezett vele olyan holdi kőzetminta, amelyet egy szonda a Hold távoli, Földről nem látható oldalán gyűjtött.

Emmanuel Macron táborát "majdnem sikerült eltörölni" - jelentette ki Marine Le Pen

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×