eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
A MÁV Vagyonkezelő Zrt. és a Máv Szolgáltató Központ Zrt. irodaháza a főváros VIII. kerületében, a Könyves Kálmán körút  54-60-ban. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Lázár János döntött: szétrobbantották a MÁV központját

Tizenöt év után a cégnek ki kell költöznie a MÁV-Volán csoport budapesti Könyves Kálmán körúti székházából, mert nem újította meg a szaktárca a bérleti szerződést.

Március 28-án derült ki, hogy a MÁV-Volán csoport budapesti Könyves Kálmán körúti székházában dolgozó 2100 alkalmazottnak költöznie kell, mert a tulajdonosi jogokat gyakorló Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) úgy döntött, nem hosszabbítja meg a bérleti szerződést az irodaház tulajdonosával, a Raiffeisen Bankkal.

A hetekig bizonytalanságban tartott dolgozók sorsa a napokban dőlt el – tudta meg az economx.hu. A tárca döntése szerint egy helyett négy irodaházban folyik tovább a munka:

  • 650 dolgozó – az MÁV Zrt. vezetése és a MÁV-Start egy része – az Üllői úti Telekom-székházba költözik
  • 750 dolgozó – a MÁV-Szk munkatársai – a 13. kerületi MKB-irodaházba vehetik fel újra a munkát.
  • 450 fő – a pályavasút és a MÁV-Start munkatársai – a 11. kerületi Agrober-székházba kerül.
  • 200 dolgozó az eddig már használt irodaházakba költözik.

A portál úgy tudja, hogy a kiköltözést botrányos jelenetek és fejetlenség tarkította, a dolgozók szerint előfordult például, hogy számos szervezeti egység több évtizedes iratanyaga hevert halmokba hányva, őrizetlenül a székház gazdasági udvarán a szabad ég alatt.

Mózes Tibor, a VDSzSz Szolidaritás szakszervezet ügyvezető alelnöke korábban azt mondta: információik szerint a Raiffeisen Bank május 6. után nem emelte volna meg Parkway Irodaház bérleti díját, de nem is csökkentette volna, ahogy a tulajdonosi elvárást szólt. A bérbeadó bank végül mégis új, jelentős engedményről szóló ajánlattál állt elő, de erre már az ÉKM nem reagált.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×