eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Kapitány István, a Shell globális alelnöke beszédet mond, miután átvette a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertől a minisztériumban 2023. augusztus 21-én.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Váratlanul lemondott a "legmagasabbra jutott" magyar menedzser

Majd négy évtized után távozik Kapitány István a Shelltől.

„Befejezem a Shellnél a karrieremet” – ezt jelentette be Kapitány István a LinkedIn-oldalán.

A bejelentés azért is rendkívüli, mert a világ legismertebb magyar menedzsere 37 év után távozik az olajóriástól – írja a VG. Kapitány István neve túlzás nélkül összeforrt a Shell-lel: csaknem négy évtizedes karrierje alatt számos pozíciót töltött be a vállalatnál.

Még 1987-ben kezdte meg a munkáját a Shellnél, azóta Budapestről egészen a vállalat globális kiskereskedelmi alelnöki posztjáig jutott, amit éppen tíz éven át töltött be. Kapitány István a 90-es években Dél-Afrikában volt területi vezető, 1997–2002 között pedig a Shell Hungary elnök-vezérigazgatói feladatait látta el. Majd Németországban, Ausztriában és Svájcban is dolgozott, aztán az európai kiskereskedelmi üzletág alelnökének nevezték ki.

Utolsó shelles pozíciója az energiavállalat globális alelnöksége volt. Ahogy ennek kapcsán a Forbes megjegyezte: ezzel nincs nála magasabb pozícióban lévő magyar menedzser a világon, innen már csak egyetlen lépcsőfokot mászhatott volna meg.

Kapitány István júlistól köszön le, utódja David Bunch lesz, a brit Shell jelenlegi elnöke. A csúcsmenedzsernek hazai feladatai is vannak, 2020-ban a Menedzserszövetség elnökévé választották, amit 2023-ban hosszabbítottak meg újabb három évre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×