eur:
388.88
usd:
360.65
bux:
68074.56
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Európában termelne a kínai elektromosteherautó-gyár

Európai együttműködő partnereket keres az elektromos tehergépjárművek gyártására szakosodott kínai startup vállalat, a Windrose - közölte a cég alapító-vezérigazgatója.

A Reuters hírügynökségnek Han Ven elmondta, hogy több európai országgal is folynak beruházási tárgyalások. A döntés bejelentése március végére várható. Az érintett országokkal és a beruházás nagyságrendjével kapcsolatban a vezérigazgató nem bocsátkozott részletekbe.

Elmondta azt is, hogy a Windrose részvényének a bevezetését tervezi még az idén az Egyesült Államokban. Hozzátette, hogy az európai beruházási döntés befolyásolja a részvénykibocsátás nagyságrendjét.

A belföldi piac telítődése és az élesedő verseny miatt az elektromos autókat gyártó kínai vállalatok számára egyre fontosabb az európai piac. Az általuk támasztott konkurencia viszont egyre intenzívebb kereskedelmi surlódásokhoz vezet mind Európa, mind az Egyesült Államok viszonylatában.

A Windrose az elektromos haszongépjárművek gyártásában olyan cégekkel veszi fel a versenyt, mint a Tesla, a Mercedes Benz és a Volvo. A Windrose elektromos tehergépjárműinek az első kísérleti felhasználója a vezérigazgató tájékoztatása szerint a Decathlon sportáruház-lánc lesz a franciaországi Dunkirk kikötőben. Elmondta, hogy a Decathlon Kínában már alkalmazza a Windrose járműveit.

A 2022-ben alapított Windrose járműveit az Anhui Jianghuai Automotive Group gyártja bérmunkában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Erre az adatra vártak a piacok egész héten - Mennyire korai az öröm a tőzsdéken?

Erre az adatra vártak a piacok egész héten - Mennyire korai az öröm a tőzsdéken?

Péntek délután megérkeztek a várt foglalkoztatottsági adatok az Egyesült Államokból. Az áprilisi számok alapján optimisták lehetnek a befektetők azzal kapcsolatban, hogy valóban a lehűlés jeleit mutatja az amerikai munkaerőpiac, a friss adatok azonban egyúttal felerősíthetik a recessziós félelmeket is. A közlés ezúttal is nagyobb elmozdulásokat hozott a dollár piacán és a tőzsdéken is, melynek következtében az EUR/USD árfolyama és az S&P 500 is is kritikus szintre ért. Éppen ezért megnéztük, hogy mit mutatnak jelenleg a grafikonok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×