eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Network data streaming with packet.
Nyitókép: Yuichiro Chino/Getty Images

Elindult a regisztráció az ország első ipari digitalizációs fesztiváljára

Két hétig bepillantást lehet nyerni az ipari digitalizáció világába.

A Smart Manufacturing Festival – „A fejlődés társadalmasítása!” az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Szövetség (NTPSZ) által életre hívott programsorozat, ahol a magyar ipari nagyvállalatok, kis- és középvállalkozások, felsőoktatási intézmények és kutatóhelyek ajtót nyitnak a nagyvilágnak és két héten keresztül betekintést engednek az ipari digitalizáció lebilincselő világába. Több, mint 30 helyszínen, közel 50 féle program várja a látogatókat 2024. február 26. és március 8. között.

„A magyar gazdaság teljesítőképességében az Ipar 4.0 szerepe – amelyet tulajdonképpen a negyedik ipari forradalomként is értelmezhetünk – jelentős. Az okos technológiák és az automatizált rendszerek bevezetése (mesterséges intelligencia, robotika, BigData) növelheti a magyar vállalatok versenyképességét a globális piacon, elősegítheti a hazai ipar modernizációját, és hozzájárulhat az ország gazdasági növekedéséhez. Emellett lehetőséget teremt a munkaerőpiac fejlődésére is, hiszen új, magasabb képzettséget igénylő munkahelyek jöhetnek létre, ami ösztönözheti a szakképzés és a felsőoktatás modernizálását" – mondta Ács István, az NTPSZ társelnöke, a Bosch Rexroth ügyvezetője és a programsorozat egyik ötletgazdája.

A fesztivál időtartama alatt a technológiai újításokra, ipari digitalizációs megoldásokra és modern-, okosgyártással működő vállalatok működésére nyitott és érdeklődő közönség olyan helyszíneken nyerhet bepillantást a kulisszák mögé, mint a Siemens, a Bosch vagy a Continental, de megtalálható a kiállító partnerek közt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vagy a Széchenyi István Egyetem is.

Monostori László, az NTPSZ és a SZTAKI elnöke szerint az ipari digitalizáció az elsősorban beszállítói szerepet játszó hazai KKV-k számára létkérdés, fennmaradásuk feltétele. „Itt szeretnék két tévhitet eloszlatni. Nem helyes az a hozzáállás, hogy erre csak a nagyok képesek, és az sem, hogy egy hatalmas lépésben kell a digitalizációt bevezetni. Igenis, a helyes út a lépésenkénti – de tudatos – előrehaladás” – mondta.

A SmartManFest mindenki számára nyitott, legyen akár egyetemista, akár kis- és középvállalkozó, a szakma részese vagy a szakmán kívülről érkező látogató. Regisztrálni a www.smartmanfest.hu honlapon lehet, ahol további információ is rendelkezésre áll a rendhagyó és egyben hagyományteremtő programsorozatról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×