eur:
392.95
usd:
363.66
bux:
65938.65
2024. március 1. péntek Albin
Promoting Womens Empowerment as a Business Strategy Toward Sustainable. A Female Business Development Leader having a project status meeting or decision to report, analyze and improve to increases teams overall productivity in a tech business office.
Nyitókép: Nitat Termmee/Getty Images

Kutatás: a magyarok többsége szerint több női vezető kell, de nem kvóták árán

A férfiak többsége is egyetért azzal, hogy több női vezetőre lenne szükség. A nők eltérő vezetői attitűdje ráadásul gazdaságilag is hasznos a cégeknek – derült ki az MVÜK Női Vezetői Klub piackutatásából. A szervezet vezetője azt mondta az InfoRádióban, hogy a szakmai előremenetelt ugyanakkor sok minden nehezíti és a bérszakadék is csak lassan csökken a nemek között.

A felmérés során a minimum 100 millió forintos éves árbevételű kkv-k vezetőit kérdezték, és összesen 221 senior vezető válaszolt. Mint kiderült, az Opten kutatása szerint a hazai cégállományok mindössze 17 százalékáról mondható el az, hogy „tisztán” női vezetője van, a vállalatok 40 százalékánál pedig vegyes vezetés van.

Az MVÜK Női Vezetői Klub külön is végzett egy kutatást, amely kimutatta, hogy

a cégek 67 százalékánál egyáltalán nincsen női vezető vagy kevesebb, mint 50 százalék az arányuk.

Dintsér Andrea, a szervezet vezetője azt mondta az InfoRádióban, hogy arra is kíváncsiak voltak, változott-e ez az arány az utóbbi időben, és a megkérdezettek válaszai alapján 24 százalékban volt tapasztalható javulás ezen a téren.

A felmérésből az is kiderült, hogy a férfiaknak a 89,6 százaléka, míg a nőknek a 92,2 százaléka értett egyet azzal, hogy több női vezetőre lenne szükség. A senior vezetők több mint a fele (55 százalék) pedig azon a véleményen volt, hogy a nők nagyobb szerepvállalása a cégvezetésben konkrét üzleti haszonnal jár.

Dintsér Andrea szerint többek közt azért kevesebb itthon a női vezető, mert a családdal kapcsolatos teendők nagy része a nőkre hárul, akiknek az sem könnyíti meg a helyzetét, hogy továbbra is eléggé nagy a bérszakadék. Az Eurostat adatai szerint ugyanis 17,3 százalékos átlagos fizetésbeli különbség van a nemek között a férfiak javára.

„Ez azt jelenti, hogy egy nő ugyanolyan pozícióban és ugyanolyan tapasztalati, tudásbeli háttérrel november-decemberben ingyen dolgozik egy férfihez képest”

– magyarázta az MVÜK Női Vezetői Klub vezetője.

A felmérés során a megkérdezett nők 63 százaléka mondta azt, hogy egyértelműen látszik a nagy bérszakadék a nemek között, a férfiaknak viszont csak a 43 százaléka gondolta ezt.

Dintsér Andrea elmondta: sokat javíthat a helyzeten, hogy az ESG-szabályoknál az átláthatóbb vállalatirányítás érdekében hangsúlyosabb szerepet kaphat a fizetések transzparenciája. Az ESG a vállalatok pénzügyi nyereségessége mellett azok környezeti, társadalmi és vállalatirányítási tevékenységének, eredményeinek a figyelembevételét irányozza elő. Az ESG ma már nemcsak komoly üzleti döntések mozgatórugója és a vállalatok értékelésének fontos mutatója, hanem széles körű, uniós szintű kötelezettség is.

A kutatásban megfogalmaztak egy olyan állítást, amely szerint az üzleti döntések nagy része még mindig „focipályákon, szivarszobákban vagy vadászatokon dől el.” Ezzel a megkérdezett nők és férfiak átlagosan 52 százalékban egyetértettek.

Dintsér Andrea szerint a kvóták kérdése megosztja mind az üzleti világot, mind a társadalmat. A válaszadók többsége pedig úgy gondolja, hogy nem kvóták árán, „erőltetve” kell megemelni a női vezetők számát, hanem más módszerekkel. „Inkább edukációval, a közösségek változtató erejével kell berúgni ezt a motort, és azzal, hogy női vezetői programokkal erősítjük a női vezetőket, hiszen konkrét gazdasági haszonnal jár, ha változtatunk” – zárta gondolatait az MVÜK Női Vezetői Klub vezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző az átfogó jelentésről: Párizs kezd rájönni, hogy a migráció nem mehet így tovább

Elemző az átfogó jelentésről: Párizs kezd rájönni, hogy a migráció nem mehet így tovább

A francia kormány nem fordít elegendő forrást az illegális bevándorlás elleni küzdelemre. A francia számvevőszék jelezte, hogy a kitoloncolások száma elenyésző, miközben félmillióra becsülik az országban jogellenesen tartózkodók számát, ezért a jelenleginél nagyobb anyagi ráfordítást szorgalmaz az illegális migráció elleni küzdelem hatékonyabbá tételére. Az InfoRádió Gönczi Róbertet, a Migrációkutató Intézet elemzőjét kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Szép pluszban zártak az amerikai indexek

Szép pluszban zártak az amerikai indexek

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően emelkednek az európai tőzsdék is, Amerikában pedig szintén jó hangulatban telt a kereskedés, az emelkedést a Nasdaq vezette.  Igencsak eseménydúsan telik a nap a magyar tőzsdén, az osztalékról szóló bejelentés hatására kilőtt a Duna House, de szenved a Masterplast és az AutoWallis is. A hazai blue chipek közül pedig csak az OTP árfolyama van pluszban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. február 29. 21:26
×
×
×
×