eur:
391.09
usd:
367.01
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Kohászok dolgoznak az újraindított II. számú nagyolvasztóban a Dunaferr Dunai Vasműjében 2023. február 16-án. A Dunaferr felszámolója januárban három hónapos működési szerződést kötött a brit-indiai Liberty Steel acélipari vállalattal, a társaság vizsgálja a vasmű további üzemeltetésének lehetőségét. A kormány februárban arról döntött, hogy hat hónapon keresztül kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Nem csak tulajdonost, nevet is váltott a Dunaferr

Miután hivatalosan is megvalósult dunaújvárosi vasmű tulajdonlásának átadás-átvételi folyamata, nyilvánosságra került kedd reggel a társaság új neve.

Hivatalosan is elindult a Liberty Steel Hungary honlapja,

a korábbi Dunaferr dunai vasmű új neve Liberty Dunaújváros lett

– szúrta ki a Portfolio. A rövid bemutatkozásban ez áll: a Liberty Dunaújváros Magyarország legnagyobb acélgyártója. Az üzemben az acélgyártás hagyománya 1954-re nyúlik vissza, amikor a kohók először beindultak. A vállalkozás hivatalosan 2023. október 20 óta a Liberty Steel Group tulajdona. „Az a törekvésünk, hogy 2030-ra szén-dioxid-semleges GREENSTEEL-t állítsunk elő” – olvasható az oldalon.

A tulajdonosváltás lezárásáról nemcsak kifelé kommunikált a vállalat kedden a hivatalos oldal elindításával, a társaság ezzel párhuzamosan közzétette a cég belső oldalán, a dolgozóknak Sanjeev Gupta, a Liberty Steel Group elnökének köszöntő levelét – teszi hozzá a gazdasági lap.

„Örömömre szolgál, hogy a Liberty Steel családban köszönthetem a dunaújvárosi vasmű dolgozóit. Jelentős mérföldkőhöz érkeztünk Dunaújváros történetében. Mostantól közösen egy új és erős jövőt építünk, amit Liberty Dunaújváros-nak fogunk elnevezni” – kezdődik a tájékoztatás.

Gupta emlékeztet arra, hogy közel egy éve segíti a Liberty Steel a vasműt, elkerülte ezzel a múlt év végén fenyegető leállást, ami jelentős egészségügyi és biztonsági kockázatot rejtett magában. Egyúttal megköszönte az elnök a dolgozók kemény munkáját, és jelezte:

új fejezet kezdődik a vasmű életében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×