eur:
379.55
usd:
351.52
bux:
58432.29
2023. december 6. szerda Miklós
fotó: E.ON
Nyitókép: E.ON

Fellégezhetnek az északi-balatoni napelemesek, hatalmas fejlesztés Aszófőn

Az új aszófői energiatároló a nyári főszezonban segít csökkenteni a villamos hálózat terhelését. Főleg a Balaton északi partján lévő napelemeseknek jelent ez könnyebbséget.

Az E.ON közleménye szerint két MVA teljesítményű, és két MWh kapacitású villamosenergia-tárolót létesítettek Aszófőn, hogy csökkentsék a július-augusztusi csúcsidőszakban az észak-balatoni régiót ellátó transzformátorállomás terhelését.

Az új konténeres villamosenergia-tároló növeli az ellátásbiztonságot, hatékonyan segíti a megújuló kapacitások hálózatra csatlakoztatását, az ügyfelek részére pedig stabil és egyöntetű hálózatot biztosít

Csúcsidőszakon kívül a tároló rendszerszintű kiegyenlítő szolgáltatásokat nyújt majd a MAVIR részére, hozzájárulva, hogy a megtermelt és a felhasznált energia minden pillanatban egyensúlyban legyen.

A Balaton északi partján a csúcsterhelés a júliusi-augusztusi hétvégéken az idén nyáron a 30 MW-os terhelést is meghaladta, szemben a téli időszak 12 MW-os terheltségével. Ennek a különbségnek a kiegyenlítésében segít a most telepített energiatároló.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Elemzés
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Kiadta Hornung Ágnesnek, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárának a novemberben elhunyt Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselői mandátumát a Nemzeti Választási Bizottság. Herczeg Sándor politológus segítségével megnéztük, hogyan alakult a nők képviselete az Országgyűlésben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.06. szerda, 18:00
Stumpf István
egyetemi tanár, a Bibó Szakkollégium és a Századvég Alapítvány alapító igazgatója, korábbi alkotmánybíró és kancelláriaminiszter
Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagyon érdekes döntéseket rejtett el a kormány a kedden késő este megjelent határozatában, amivel a kormány ügyrendjéről szóló határozatát módosítja. Ennek lényege, hogy némiképp változik a kormányzati döntéselőkészítés: a Gazdasági Kabinet hatásköre kiszélesedik és december 7-étől Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni Varga Mihály pénzügyminiszter helyett. Varga Mihály viszont kapott egy új eszközt a kezébe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. december 6. 02:00
×
×
×
×