eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Home concept, Home savings, Selling home,Money and house, Business and finance concept, Concept For Tax, concept
Nyitókép: Getty Images/sakchai vongsasiripat

Újra meglódult az ingatlanpiac, és nemcsak Budapesten vagy a Balaton környékén

Tavaly júniushoz képest három százalékkal nőtt az eladó lakások és házak iránti érdeklődések száma, de a két évvel ezelőtti szinthez képest ez még mindig majdnem negyvenszázalékos elmaradás – mondta az InfoRádióban Balogh László, az ingatlan.com vezető elemzője.

Balogh László azt mondta, hogy a kereslet mellett a kínálat is meglódult, és már jóval több ingatlan kerül a piacra, mint egy évvel ezelőtt. Az ingatlanszakértő azonban hozzátette, hogy az eladó lakások és házak iránti érdeklődés felülmúlja a megemelkedett kínálatot is. Felméréseikből az derült ki, hogy a lehetséges vevők száma már három százalékkal több, mint tavaly ilyenkor, bár ez még így is majdnem negyven százalékkal kevesebb, mint amennyi 2021 júniusában volt.

Mindent összevetve a szakértő úgy látja, hogy

az ingatlanpiac mostanra stabilizálódott. Bár a korábbinál alacsonyabb a forgalom, de legalább nem kell a kereslet újbóli csökkenésére számítani.

Az ingatlan.com vezető elemzője arról is beszélt, hogy a kereslet legjobban Budapesten és a Balaton környékén élénkült. A fővárosban kilenc százalékkal többen kerestek eladó ingatlant, míg Somogy és Veszprém vármegyékben 4-5 százalékkal nőtt az érdeklődők száma.

Még ennél is jelentősebb keresletélénkülést tapasztaltak Fejér megyében, ahol majdnem tíz százalékkal többen kerestek eladó lakásokat, házakat, mint tavaly júniusban.

Érdekesen alakult az ingatlanpiac Hajdú-Bihar vármegyében – hívta fel a figyelmet Balogh László. Mivel az utóbbi időben Debrecenben és környékén rengeteg új beruházás kezdődött, az eladó lakások iránti érdeklődés is megugrott az ország többi régiójához viszonyítva.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×