eur:
390.96
usd:
366.82
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A Kőolajexportáló Országok Szervezetének (OPEC) logója a szervezet bécsi székházán 2020. március 4-én, az OPEC kétnapos 178. miniszteri tanácskozásásának kezdete előtti napon.
Nyitókép: MTI/EPA/Florian Wieser

Hiába az üzemanyag-árzuhanás, most jön az igazi csapás a magyar autósoknak

Most még csökkenés tapasztalható, hamarosan újabb drágulásra lehet számítani az üzemanyagárakban.

Szerdától ismét változik a gázolaj nagykereskedelmi ára: tíz forinttal lesz olcsóbb, a benzin ára ezúttal nem változik. Így átlagosan a gázolaj literje 590 forintba kerül majd, míg a benzin literenkénti átlagára 614 forintos szinten marad.

A vezess.hu azoban a Reuters alapján arról ír, hogy jön az újabb fordulat a kutakon, mert vasárnap a nagy olajkitermelők, azaz Szaúd-Arábia és más OPEC+-országok úgy döntöttek, hogy tovább csökkentik az olajkitermelésüket, naponta körülbelül 1,16 millió hordóval.

A bejelentés hatására ki is lőtt a kőolaj világpiaci ára: hétfő hajnalban a Brent típusú olaj hordónkénti ára 84,9 dollárra drágult, péntek óta mintegy 5 dolláros áremelkedés ment végbe.

Hasonló lépésre legutóbb tavaly októberben volt példa, amikor a nagy olajkitermelők napi 2 millió hordóval csökkentették a kitermelésüket, aminek egyenes következménye lehet, hogy tovább emeli az olaj világpiaci árát, ami az üzemanyagárakra is hasonló hatást gyakorolhat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×