eur:
390.97
usd:
366.79
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Taylor Swift amerikai énekesnő érkezik a Time 100 gálára New Yorkban 2019. április 23-án. Az estélyt a Time magazin a világ 100 legbefolyásosabb emberét bemutató válogatásának tiszteletére rendezték.
Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

Ők keresték a legtöbbet tavaly a szórakoztatóiparban

A Forbes listájából kiderül, melyik tíz szórakoztatóipari szereplő tette zsebre a legtöbb pénzt 2022-ben.

Meglepetéseket is tartogat a lista, amelyre egyetlen nőnek sikerült felkerülnie, a legtöbbet kereső szórakoztatóipari szereplő pedig egyáltalán nem friss, trendi művész - írja a Euronews.

Taylor Swift a kilencedik helyre került a listán, amelynek már az első helyén is megfordult 2019-ben. Összesen 92 millió dollárt keresett tavaly az énekesnő, melynek nagy részét Midnights című albumának eladásai és az Eras címet viselő turnéjára eladott jegyek adták. Bevételéhez digitális lemezeladások, streamingbevétel és dalainak licenceléséből származó összegek is hozzájárultak.

Új szereplője a listának a tizedik helyezett Bad Bunny: a Puerto Rico-i rapper 88 millió dolláros bevételre tett szert. Reklámbevételek mellett sikeres koncertsorozatai juttatták az összeghez.

A Rolling Stones a hetedik helyre kapaszkodott 98 millió dollárnyi bevétellel, a lista második helyezettje pedig Sting, aki tavaly februárban adta el saját dalainak jogai mellett a Police dalainak jogait is a Universal Records-nak.

2022-ben 210 millió dollárnyi bevételre tett szert mindebből.

A legjobban kereső szórakoztató ugyanakkor a Genesis volt tavaly: Phil Collins együttese a Concord Music Groupnak adta el dalainak jogát, 230 milliós éves bevételt kasszírozva.

A listán a filmipar jeles szereplői is megjelennek, köztük James Cameron, az Avatar-filmek és a Titanic rendezője, Brad Pitt, valamint Tyler Perry is.

Perry az egyetlen milliárdos a tízes elit mezőnyben.

A South Park és A Mormon könyve alkotói, Trey Parker és Matt Stone a negyedik helyen állnak a Paramounttal kötött 900 millió dolláros szerződésüknek köszönhetően, míg a Simpson család ötletgazdái, James L. Brooks és Matt Groening az ötödik helyet foglalják el a 2019-es streaming-szerződésnek köszönhetően, amely mind a 30 évadot a Disney+-ra helyezi át.

A top 10-es lista

  1. Genesis – 230 millió dollár
  2. Sting – 210 millió dollár
  3. Tyler Perry – 175 millió dollár
  4. Trey Parker & Matt Stone – 160 millió dollár
  5. James L. Brooks & Matt Groening – 105 millió dollár
  6. Brad Pitt – 100 millió dollár
  7. The Rolling Stones – 98 millió dollár
  8. James Cameron – 95 millió dollár
  9. Taylor Swift – 92 millió dollár
  10. Bad Bunny – 88 millió dollár

Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×