eur:
394.08
usd:
364.99
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pexels.com

Maradhat a műanyag poharas nyári fröccsözés, utolsó pillanatban lépett a kormány

Mégsem tiltják be a műanyagpoharakat január 1-től. Meghosszabbították a kivonás határidejét 2024 július 1-ig.

Viszlát, műanyag pohár, evőeszköz, tányér, zacskó és társaik! - mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő még 2021 nyarán a közösségi oldalára feltöltött videóban. Steiner Attila államtitkár pedig pontosított is, arról beszélt, hogy betiltják az egyes egyszer használatos műanyag termékek és az "oxidatív úton lebomló műanyagokból készült termékek forgalomba hozatalát" - erről akkor az Infostarton is beszámoltunk.

Mindenesetre az eddigi tervek szerint 2023. január elsejétől tilos lett volna a műanyag italtartó poharak használata, ám egy veszélyhelyzeti rendelet útján módosítja ezt a szabályt a kormány. A Portfolio írta most meg, hogy másfél évvel, vagy

2024 július elsejéig eltolták a tiltást.

A rendelet december 30-i esti Magyar Közlönyben jelent meg, magyarán két nappal a határidő előtt.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×