eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Analog electricity meter for households.
Nyitókép: Torsten Asmus/Getty Images

Hozzányúlnak a rezsihez a kisvállalkozások érdekében

Megkapják a veszélyhelyzeti ellátást azok a kis cégek, amelyeknek eddig nem volt 2023-tól élő áramszerződése. Az erről szóló határozat kedd este jelent meg.

Jelenleg is vannak olyan kisvállalkozások, melyeknek december végén kifut az áramellátási szerződése. Most nekik próbál meg segítséget nyújtani a kormány a kedd esti Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet értelmében – írja az Index. Januártól ugyanis az egyetemes szolgáltatásra nem jogosult fogyasztók áramellátását a döntés az úgynevezett veszélyhelyzeti átmeneti villamosenergia-ellátás biztosításával kívánja rendezni.

Ezt a lehetőséget a valóban kis cégek kapják meg, hiszen feltétele, hogy 2022-es tényleges fogyasztása nem haladja meg a 2 gigawattórát. További fontos részlet, hogy csak azok élhetnek ezzel, melyek a keddi hatálybalépését megelőző napon még nem rendelkeztek januártól élő áramszerződéssel, sem elfogadott ajánlattal. Így tehát ezek a cégek szerdától

jövő hétfőig, vagyis december 19-ig jelentkezhetnek az ellátásra,

és az e-mail-címük megadásával nyilatkozatot kell tenniük az MVM Next honlapjának külön e célra létrehozott felületén. A határidővel kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy az jogvesztő.

A rendelet értelmében, ha megtörténik a nyilatkozattétel, akkor 2023. január 1. napjának kezdetével az MVM és a nyilatkozatot tett felhasználó között határozatlan időtartamra villamosenergia-vásárlási szerződés jön létre.

A villamosenergia-vásárlási szerződés a felmondásra irányuló jognyilatkozat közlését követő második hónap első napjára felmondható.

Az így szerződő cégek határozatlan időre, havonta változó áron kapják az áramot.

Az MVM Next ellenőrzi, hogy jogosan pályáztak-e a cégek a veszélyhelyzeti ellátásra – írja a híroldal.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×