INFORÁDIÓ
2023. január 28. szombat
Karola, Károly

mvm csoport

napenergia

megújuló energia

debrecen

Az MVM Csoport új napelemparkja Debrecenben az átadás napján, 2022. november 28-án. Az 52 ezer napelempanel üzembe helyezése 15 ezer háztartás energiaigényét fedezi, és évente több mint 33 ezer tonnával csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást.

Erre a napelemre büszke az állam, jó célt szolgál

Infostart

Az MVM Csoport megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalata, az MVM Zöld Generáció Kft. új naperőművet épített európai uniós támogatással Debrecenben.

Az MVM Csoport középtávú stratégiájában kiemelten kezeli a megújuló energiaforrások hazai hasznosítását, ezért a megújuló energiatermeléssel foglalkozó leányvállalata, az MVM Zöld Generáció Kft. egy 28,8 MWp beépített teljesítményű napelemes erőművet épített Debrecenben, a nemzetközi repülőtér szomszédságában, mellyel hozzájárul Magyarország klímapolitikai célkitűzéseinek eléréséhez.

A beruházás összköltsége 11 520 milliárd forint, melyhez 4,297 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott az Európai Unió a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében.

A napelemes rendszer évi átlagban mintegy 120 845 GJ villamos energiát termel, ami közel 15 000 háztartás villamosenergia-szükségeltét fedezi amellett, hogy éves szinten mintegy 33 000 tonnával csökken az ország szén-dioxid-kibocsátása.

Az erőmű 2022 őszén kezdte meg a kereskedelmi üzemet.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg – tájékoztatott a vállalatcsoport.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018