eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az MVM Csoport új napelemparkja Debrecenben az átadás napján, 2022. november 28-án. Az 52 ezer napelempanel üzembe helyezése 15 ezer háztartás energiaigényét fedezi, és évente több mint 33 ezer tonnával csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Erre a napelemre büszke az állam, jó célt szolgál

Az MVM Csoport megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalata, az MVM Zöld Generáció Kft. új naperőművet épített európai uniós támogatással Debrecenben.

Az MVM Csoport középtávú stratégiájában kiemelten kezeli a megújuló energiaforrások hazai hasznosítását, ezért a megújuló energiatermeléssel foglalkozó leányvállalata, az MVM Zöld Generáció Kft. egy 28,8 MWp beépített teljesítményű napelemes erőművet épített Debrecenben, a nemzetközi repülőtér szomszédságában, mellyel hozzájárul Magyarország klímapolitikai célkitűzéseinek eléréséhez.

A beruházás összköltsége 11 520 milliárd forint, melyhez 4,297 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott az Európai Unió a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében.

A napelemes rendszer évi átlagban mintegy 120 845 GJ villamos energiát termel, ami közel 15 000 háztartás villamosenergia-szükségeltét fedezi amellett, hogy éves szinten mintegy 33 000 tonnával csökken az ország szén-dioxid-kibocsátása.

Az erőmű 2022 őszén kezdte meg a kereskedelmi üzemet.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg – tájékoztatott a vállalatcsoport.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×