eur:
393.69
usd:
362.61
bux:
73164.07
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Tájékoztató feliratok a Mol benzinkútján Salgótarjánban 2022. május 27-én. A Mol arra kéri a vásárlókat, a benzinkutaknál a fizetéskor minden esetben mutassák be a forgalmi engedélyüket, hogy a pénztárnál a hatósági árra tudják módosítani a vásárlás összegét - hívta fel a figyelmet közleményében a társaság. A vállalat tájékoztatása szerint a kútoszlopokon a számlálók minden tankolás esetén a piaci árat tüntetik fel, de a pénztárnál a forgalmi engedély felmutatása után alacsonyabb összeget kell fizetnie a magyar vásárlóknak.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Lesznek kutak, amelyek nem kapnak benzint a Moltól

A jövő héten több kisebb benzinkútnak nem szállít üzemanyagot a Mol.

Azokról a kis benzinkutakról van szó, amelyekkel idén tavasszal a benzinárstop bevezetése után kötöttek szerződést – értesült az RTL Híradó. A televízió érdeklődésére a Mol azt közölte, hogy "azoknak az új viszonteladó ügyfeleknek szól a tájékoztató, akik felé kiszolgálási kötelezettségünk nincs, de a hatósági ár életbe lépését és az importkiesést követően szerződést kötöttünk velük".

Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke szerint a levelet 251 benzinkút-üzemeltető vállalkozás kapta meg.

Ezek a cégek esetenként több kutat is üzemeltetnek, így a magyar üzemanyagellátás 30 százalékát biztosították, tehát jelentős arányt képviseltek a magyar üzemanyagpiacon – mondta. A Mol közleménye ezzel szemben azt állítja, hogy a szállítások felfüggesztése az összes magyarországi benzinkút körülbelül 10 százalékát érinti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×