eur:
394.96
usd:
371.6
bux:
66421.22
2024. április 16. kedd Csongor
A hand holds a Hungarian five forint coin on a white background close-up.
Nyitókép: Vika-Viktoria/Getty Images

Egy magyar kisbank meglépte azt, amit már mindenki várt

Megjelent az első olyan bankajánlat, amelyik már lekötés nélkül is magas, 9 százalékos kamatot kínál.

A már 20 százalék fölé kapaszkodó infláció mellett hiába keresnek az ügyfelek a nagybankoknál akár csak 10 százalék körüli betéti kamatokat, mert ilyet széles körben elérhetően csak a kisebb pénzintézeteknél találnak. Az ajánlatok többsége még lekötés esetén is csak 0,01-0,1 százalékos kamatot kínál, amivel a nagyobb bankok azt üzenik a megtakarítóknak, hogy nincs szükségük a lekötésükre - írja a Bank360.hu.

A kisebb bankok közül most a Cetelem két konstrukcióval is előállt. A nála megtakarítási számlát vezetőknek 12 százalékos kamatot kínál. Ilyen kamatot jelenleg csak az Oberbanknál találni rövidebb lekötésre, de ott legalább 8 milliót kell lekötni, a Cetelemnél viszont már 100 ezer forinttól meg lehet ezt kapni.

Egyéves konstrukciónál 10,5 százalék a kamat,

a maximális leköthető összeg mindkét esetben 50 millió forint.

A bank másik ajánlatában lekötés nélkül is 9 százalékos kamatot ad a takarékszámláján elhelyezett összegekre, és itt még 100 ezer forintos limit sincs.

A nagybankok közül az OTP-nek van két speciális ajánlata, a lejáró Egyéves Magyar Állampapírt birtoklóknak kínál 8 százalékos kamatot egyéves lekötésre, a megtakarítási számláján pedig kisebb összegű, akár rendszeres, havi megtakarításokra lehet 4,5 százalékos kamatot kapni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Nagy esésben az OTP

Nagy esésben az OTP

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthatunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult. A hangulatot esetlegesen befolyásoló adatok érkeznek majd a nap folyamán, az Egyesült Államokból lakáspiaci adatok és ipari statisztikák érkeznek, de a fontkitettséggel bírók számára érdekes lehet a brit munkaerőpiaci adat is. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×