eur:
393.73
usd:
367.86
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Palkovics László technológiai és ipari miniszter sajtótájékoztatót tart a Dunaferr helyzetéről Dunaújvárosban 2022. szeptember 30-án. Palkovics László bejelentette, hogy a jövő heti kormányülésen téma lesz az ISD Dunaferr Zrt. helyzete, a kormány megvizsgálja, hogyan lehetne megmenteni a nehéz helyzetbe került acélművet, amely mindkét nagyolvasztóját leállította.
Nyitókép: Máthé Zoltán/MTI

Bizonyos félreértéseket tisztázott Berlinben Palkovics László

A technológiai és ipari miniszter ugyanakkor azt hangoztatta, hogy Magyarország és Németország kapcsolata sikertörténet, amely nemcsak a két országnak, hanem az egész világnak hasznos.

Ám még egy ilyen, rendkívül szoros kapcsolatban is adódnak olyan ügyek, amelyeket "tisztázni kell" - mondta Palkovics László, a német alkancellár-gazdasági miniszterrel, Robert Habeck folytatott megbeszélései után.

A technológiai és ipari miniszter szerint most ezeket "félreértéseket tisztázták", előkészítve ezzel a két ország kormányfőinek berlini tárgyalásait. Orbán Viktor és Olaf Scholz hétfőn, Berlinben ül majd tárgyalóasztalhoz.

Palkovics László azt is elmondta, hogy a gazdaság területén nincsenek egymástól "távoli álláspontok". Az együttműködés sikerét pedig az mutatja, hogy a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara felmérése alapján a Magyarországon működő német cégek 88 százaléka ismét Magyarországot választaná, ha újra döntenie kellene beruházásáról.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×