eur:
395.25
usd:
365.65
bux:
65394.23
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
An OMV AG logo sits on the side of the ethylene plant at the OMV AG Schwechat oil refinery in Schwechat, Austria, on Wednesday, Oct. 21, 2015. OMV, Austrias state-controlled oil and gas company, wrote down its exploration and production assets by about 1 billion euros ($1.1 billion) citing the slump in crude prices. Photographer: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images
Nyitókép: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images

Még csak 20 százalékon termel Schwechat, de hamarosan felpörögnek az osztrákok

Októberre ígérték a schwechati olajfinomító termelésének felpörgetését. Szerda este hallgatták meg Ausztriában az OMV vezérigazgatóját.

Az OMV egy baleset miatt hónapokkal ezelőtt leállt schwechati finomítója a következő napokban fokozatosan visszatér a teljes működéshez – közölte szerdán este az osztrák parlament, miután korábban a gazdasági bizottság meghallgatta Alfred Sternt, az OMV vezérigazgatóját - talált a hírre a vg.hu.

A finomító jelenleg kapacitásának egyötödén működik.

Ausztria jelenleg még 65 napra elegendő tartalékkal rendelkezik, de a kőolajkészletekre vonatkozó törvény szerint ennek 90 napnak kellene lennie.

Korábban már többször írtunk a schwechati leállásról, amely Magyarországot is érintette. Augusztusban arról számoltunk be, hogy az OMV-t a schwechati finomítója üzemzavara miatt Magyarország 18 millió liter benzinnel és 29 millió liter gázolajjal segítette ki a stratégiai készletekből.

Ezt a mennyiséget az OMV-nek eredetileg a felszabadított készletből értékesítésre kerülő teljes mennyiség 40 százalékát augusztus 31-ig, 60 százalékát pedig október 31-ig kellett volna az MSZKSZ részére visszapótolni, de halasztást kaptak egy Magyar Közlönyben megjelent határozatban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×