eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök Karl Nehammer osztrák kancellárral közösen tartott sajtótájékoztatóján Bécsben 2022. július 28-án.
Nyitókép: Benko Vivien Cher

A kormány segített az OMV-nek

A miniszterelnök által aláírt módosítás értelmében az OMV által korábban felhasznált stratégiai készlet visszapótlásának határideje mostantól kitolható lett.

A legfrissebb Magyar Közlönyből kiderül, hogy a kormány módosított a biztonsági kőolajtermék-készletek veszélyhelyzeti felhasználásáról szóló nyári rendeletén, írja az Index.hu.

„Magyarország megfelelő minőségű és mennyiségű folyékony motorikus üzemanyaggal történő zavartalan ellátása érdekében az OMV Hungária Kft. és a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség megállapodást köthet arról, hogy az OMV Hungária Kft. a felszabadított készletből értékesítésre kerülő teljes mennyiséget 2022. december 31-ig pótolja vissza az MSZKSZ részére. A bekezdés alapján visszapótlandó mennyiségekre a visszapótlásig” – olvasható a szeptember 7-én, késő este megjelent Magyar Közlönyben.

Az OMV a stratégiai készletből felszabadított mennyiségnek a meghatározott határidőig történő visszapótlását a felszabadított készlettel azonos összetételben és az MSZKSZ által meghatározott áron hajtja végre. A megállapodást az OMV Hungáriának kell kezdeményeznie és legkésőbb 2022. szeptember 15-ig meg kell kötni.

Az OMV-t a schwechati finomítója üzemzavara miatt korábban az MSZKSZ 18 millió liter benzinnel és 29 millió liter gázolajjal segítette ki a stratégiai készletekből. Ezt a mennyiséget az OMV-nek eredetileg a felszabadított készletből értékesítésre kerülő teljes mennyiség 40 százalékát augusztus 31-ig, 60 százalékát pedig október 31-ig kellett volna az MSZKSZ részére visszapótolni.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×