eur:
394.08
usd:
369.08
bux:
65755.82
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Claessens-group.eu

Elhunyt az egyik leggazdagabb magyar nagyvállalkozó

A Somogy megyei agrárvállalkozó, Claessens Peter önkezével vetett véget életének a saját otthonában - értesült az mfor.hu.

Önkezével vetett véget az életének a hétvégén egy ismert dél-somogyi nagyvállalkozó, aki országosan is magasan jegyzett eredményeket ért el állattartásban.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy Somogyszobon valóban történt egy rendkívüli haláleset, de arról nem adtak információt, hogy ki vesztette életét. Azt azonban közölték, hogy a halálesetnél idegenkezűségre utaló nyomokat nem találtak, közigazgatási eljárásban vizsgálják a tragédia körülményeit - írta vasárnap a Sonline.

Hétfőn az mfor.hu adta hírül, hogy a belga születésű Claessens Peter hunyt el. A halálhírt több hozzá közelálló személy is megerősítette.

A lap információi szerint a döntéshez családi és üzleti nehézségek is vezethettek.

Az agráriumban tevékenykedő üzletember és testvérei 32,4 milliárd forintos vagyonukkal az 55. leggazdagabbnak számítottak Magyarországon A 100 leggazdagabb listája szerint.

A Claessens-család cégét vezető Peter 1995 óta élt Magyarországon, Somogyszob Nagybaráti-pusztán. A család a megye legmodernebb állattartó vállalatát hozta létre. Somogy megyében összesen 10 önálló telephellyel rendelkezik a csoport, amely a térség egyik legnagyobb munkaadója.

A család tulajdonában lévő cég árbevétele tavaly ismét meghaladta a 30 milliárd forintot, adózás előtti eredménye pedig 5 milliárd forint körül mozgott. Korszerű óljaikban 8500 egyedből álló tenyészkoca-állományt tartanak, az állatok évente 350 ezer malacot fialnak. Ezekből 200 ezret saját hizlaldájukban nevelnek fel, a szükséges takarmányt saját szántóföldjeiken termelik meg. A tehenészetükben 2000 tehenet tartanak, tejtermelésük éves szinten több mint 24 millió liter.

Claessens Peter, idén júniusban a Külgazdasági és Külügyminisztériumban vette át a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést, amivel az agrárgazdaság területén végzett, különösen az innovatív technológiák hazai alkalmazása terén nagy jelentőségű, több évtizedes munkáját ismerték el.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×