eur:
390.65
usd:
358.48
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes
A Mol Nagykőrösi úti üzemanyagtöltő-állomása Gyálon 2021. november 15-én. A kormány ettől a naptól 480 forintban maximálta a benzin és a gázolaj literenkénti árát három hónapra, a döntést ezt követően vizsgálják felül.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Itt az engedély, nagy terjeszkedésbe kezdhet a Mol

A lengyel PKN Orlen és Lotos fúziójának részeként a magyar társaság 417 töltőállomást vásárolhat meg Lengyelországban.

Az Európai Bizottság jóváhagyta a PKN Orlennek a Lotos felvásárlását – írja a Portfolio. A két lengyel olajcég egyesülése egyben utat nyit a Molnak is, mert az ügylethez a PKN Orlennek el kell adnia egyes eszközeit, és ezek egy részét a magyar társaság vásárolhatja meg, mivel a bizottság jóváhagyta az ügylet részeként elidegenítendő eszközök vevőit is.

A Mol és a PKN Orlen idén január elején jelentette be, hogy a Mol aláírta a Lotos-szal és a PKN Orlennel a megállapodást. A tranzakció részeként a Mol Lengyelországban 417 töltőállomást vásárol meg 610 millió dollár értékben. A hálózat országos lefedettséget biztosít, és lehetővé teszi, hogy a vállalat megszerezze a harmadik pozíciót a lengyel üzemanyag-kiskereskedelmi piacon. A megállapodással a Molnak több töltőállomása lehet a negyvenmilliós Lengyelországban, mint Magyarországon.

A tranzakció részeként a Mol 185 magyar és szlovák töltőállomást ad el a PKN Orlennek, 259 millió dollár értékben,

a kutak közül 144 töltőállomás Magyarországon, 41 töltőállomás Szlovákiában található.

Ezzel az akvizícióval a Mol máris túlszárnyalja a 2025-re kitűzött stratégiai célját, és mintegy 2400 töltőállomásra bővíti hálózatát, 10 országban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×