eur:
394.2
usd:
370.08
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A Mol Nagykőrösi úti üzemanyagtöltő-állomása Gyálon 2021. november 15-én. A kormány ettől a naptól 480 forintban maximálta a benzin és a gázolaj literenkénti árát három hónapra, a döntést ezt követően vizsgálják felül.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Itt az engedély, nagy terjeszkedésbe kezdhet a Mol

A lengyel PKN Orlen és Lotos fúziójának részeként a magyar társaság 417 töltőállomást vásárolhat meg Lengyelországban.

Az Európai Bizottság jóváhagyta a PKN Orlennek a Lotos felvásárlását – írja a Portfolio. A két lengyel olajcég egyesülése egyben utat nyit a Molnak is, mert az ügylethez a PKN Orlennek el kell adnia egyes eszközeit, és ezek egy részét a magyar társaság vásárolhatja meg, mivel a bizottság jóváhagyta az ügylet részeként elidegenítendő eszközök vevőit is.

A Mol és a PKN Orlen idén január elején jelentette be, hogy a Mol aláírta a Lotos-szal és a PKN Orlennel a megállapodást. A tranzakció részeként a Mol Lengyelországban 417 töltőállomást vásárol meg 610 millió dollár értékben. A hálózat országos lefedettséget biztosít, és lehetővé teszi, hogy a vállalat megszerezze a harmadik pozíciót a lengyel üzemanyag-kiskereskedelmi piacon. A megállapodással a Molnak több töltőállomása lehet a negyvenmilliós Lengyelországban, mint Magyarországon.

A tranzakció részeként a Mol 185 magyar és szlovák töltőállomást ad el a PKN Orlennek, 259 millió dollár értékben,

a kutak közül 144 töltőállomás Magyarországon, 41 töltőállomás Szlovákiában található.

Ezzel az akvizícióval a Mol máris túlszárnyalja a 2025-re kitűzött stratégiai célját, és mintegy 2400 töltőállomásra bővíti hálózatát, 10 országban.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×