eur:
394.92
usd:
365.46
bux:
70237.82
2024. június 13. csütörtök Anett, Antal
A Sberbank Magyarország Váci úti bankfiókja 2022. február 28-án. A banknál a Magyar Nemzeti Bank (MNB) két bankszünnapot rendelt el a hitelintézet kérésére ettől a naptól. Ezen időszakban az ügyfelek bankkártyás tranzakciókat igen, ám számlaműveleteket nem tudnak indítani, számlájukra azonban érkezhet pénz.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Beragadt pénzek a Sberbanknál – tájékoztat a Magyar Államkincstár

A Magyar Államkincstár részletes tájékoztatást tett közzé a Sberbank betétesei számára családtámogatási, valamint egészségbiztosítás pénzbeli ellátási ügyekben.

A Magyar Államkincstár azokat az ügyfeleket tájékoztatja, akik az alábbi ellátásokat a Sberbank Magyarország Zrt.-nél vezetett fizetési számlára kapták:

  • családtámogatási ellátás (családi pótlék, gyermekgondozást segítő ellátás, gyermeknevelési támogatás),
  • egészségbiztosítási pénzbeli ellátás (táppénz, csecsemőgondozási díj gyermekgondozási díj, örökbefogadói díj, baleseti táppénz),
  • fogyatékossági támogatás,
  • vakok személyi járadéka.

A 2022. március 1-jén utalt ellátásokat a bank 2022. március 17-én visszautalta a Magyar Államkincstár részére.

Az ellátások ismételt kiutalása hóközi utalás formájában történik az alábbiak szerint:

  • azon ügyfelek esetében, akik már adtak meg másik pénzforgalmi szolgáltatónál vezetett fizetési számlaszámot , az újonnan bejelentett számlaszámra történik a kiutalás;
  • azon ügyfelek esetében, akik még nem adtak meg másik számlaszámot, az ő esetükben a nyilvántartásban szereplő lakcímre történik a folyósítás.

Az ellátásoknak másik pénzforgalmi szolgáltatónál vezetett számlaszámra, illetve folyósítási címre történő utalásának kezdeményezésére a Magyar Államkincstár honlapján elérhető nyomtatványok kitöltésével és az ellátást elbíráló kormányhivatal részére történő megküldésével van lehetőség - írja a Portfolio.

Címlapról ajánljuk

A NATO nukleáris képességeiben is változás jön Jens Stoltenberg szerint

Magyarországi látogatása után szerda este már Brüsszelben tartott sajtótájékoztatót a NATO főtitkára, mielőtt a tagállamok védelmi miniszterei egyeztetésbe kezdenek a júliusi NATO-csúcsra. A jövőt vázolva kulcsfontosságú témákról ejtett szót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.13. csütörtök, 18:00
Szalai Ádám
a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya
Itt a várva várt kamatdöntés - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Itt a várva várt kamatdöntés - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően azonban Európában emelkedtek a tőzsdék. A délutáni amerikai inflációs adatok pozitív meglepetést okoztak: havi és éves alapon is kisebb volt a fogyasztói árak növekedésének üteme az Egyesült Államokban. Az inflációval azonban még nem ért véget a mai nap, ugyanis este 8-kor jött a Fed kamatdöntése, ahol a várakozásoknak megfelelően az amerikai jegybank nem változtatott az irányadó kamaton. A piacok a jegybankelnök Jerome Powell szavaira figyelnek: a ma délutáni inflációs adatok közlését követően a kamatdöntés tekintetében valamivel egyértelműbbé vált a kép, a szeptemberi kamatcsökkentés esélye megnőtt, a jegybankelnök azonban jelezte, hogy idén már csak egy kamatvágásra lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×