eur:
392.32
usd:
366.08
bux:
66800.83
2024. április 26. péntek Ervin
A Sberbank Magyarország Váci úti bankfiókja 2022. február 28-án. A banknál a Magyar Nemzeti Bank (MNB) két bankszünnapot rendelt el a hitelintézet kérésére ettől a naptól. Ezen időszakban az ügyfelek bankkártyás tranzakciókat igen, ám számlaműveleteket nem tudnak indítani, számlájukra azonban érkezhet pénz.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Beragadt pénzek a Sberbanknál – tájékoztat a Magyar Államkincstár

A Magyar Államkincstár részletes tájékoztatást tett közzé a Sberbank betétesei számára családtámogatási, valamint egészségbiztosítás pénzbeli ellátási ügyekben.

A Magyar Államkincstár azokat az ügyfeleket tájékoztatja, akik az alábbi ellátásokat a Sberbank Magyarország Zrt.-nél vezetett fizetési számlára kapták:

  • családtámogatási ellátás (családi pótlék, gyermekgondozást segítő ellátás, gyermeknevelési támogatás),
  • egészségbiztosítási pénzbeli ellátás (táppénz, csecsemőgondozási díj gyermekgondozási díj, örökbefogadói díj, baleseti táppénz),
  • fogyatékossági támogatás,
  • vakok személyi járadéka.

A 2022. március 1-jén utalt ellátásokat a bank 2022. március 17-én visszautalta a Magyar Államkincstár részére.

Az ellátások ismételt kiutalása hóközi utalás formájában történik az alábbiak szerint:

  • azon ügyfelek esetében, akik már adtak meg másik pénzforgalmi szolgáltatónál vezetett fizetési számlaszámot , az újonnan bejelentett számlaszámra történik a kiutalás;
  • azon ügyfelek esetében, akik még nem adtak meg másik számlaszámot, az ő esetükben a nyilvántartásban szereplő lakcímre történik a folyósítás.

Az ellátásoknak másik pénzforgalmi szolgáltatónál vezetett számlaszámra, illetve folyósítási címre történő utalásának kezdeményezésére a Magyar Államkincstár honlapján elérhető nyomtatványok kitöltésével és az ellátást elbíráló kormányhivatal részére történő megküldésével van lehetőség - írja a Portfolio.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×