eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Facebook/Fürjes Balázs

Állami tulajdonba került egy fontos budai műemlék - képek

Egy befeketető helyett az állam hasznosíthatja az egykori Istenszeme fogadót. A XII. kerületi műemlék és a hozzá tartozó hatalmas park állami tulajdonba került.

Állami tulajdonban marad a Haggenmacher-villa, az egykori Istenszeme fogadó budai műemlék épülete és hatalmas parkja – erősítette meg a január végi információt közösségi oldalán Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.

Bejegyzésében az államtitkár kiemelte, hogy Pokorni Zoltán polgármesterrel közösen megakadályozták a privatizációt és megvédték a villaépületet. A budaiakkal közösen indulhat a gondolkodás, hogy egy alapos műemléki felújítást követően milyen céllal hasznosítsák a villaépületet – közölte Fürjes Balázs.

A posztból az is kiderül, hogy a vásárláshoz szükséges papírmunka lezajlott, így pénteken az államtitkár és a XII. kerület polgármestere a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő munkatársától átvette a kulcsokat, vagyis birtokba vették az egykori Istenszeme fogadót és vadregényes parkját.

A Haggenmacher-villa vagy Istenszeme vendégfogadó egy egykori vendégfogadó, majd családi villa és végül gyermekotthon Budapesten, a XII. kerületben. Az ingatlan a fővárosi önkormányzat tulajdonában volt, amely eladta egy befektetőnek, hogy az egészségügyi panzióvá alakítsa. A kormány azonban élt az elővásárlási jogával, 508 millió forintért megszerezte, így a műemlék köztulajdonban marad.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×