eur:
393.86
usd:
368.27
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Doctor ultrasound knee test. Scan medical equipment. Diagnosis ultrasound foot. Varicose ankle exam tool.
Nyitókép: Elena Volf/Getty Images

Gigantikus tranzakció a hazai magánegészségügyi piacon

A legnagyobb vidéki magánkórház megvásárlása a hazai magánegészségügyi piac történetének legnagyobb tranzakciója.

A hazai privát egészségügyi szektor legnagyobb felvásárlását hajtja végre a Doktor24 cégcsoport és az UNION Biztosító a pécsi Da Vinci Magánklinika, a Dunántúl piacvezető privát egészségügyi szolgáltatójának megvásárlásával. A klinika és banki partnere közös leányvállalatán, az Első Magánegészségügyi Hálózat (EMH) Zrt.-n keresztül intézi a tranzakciót.

A Gazdasági Versenyhivatal által már jóváhagyott ügylet a hazai privát egészségügyi szektor történetének legnagyobb akvizíciója.

Az ügylettel az ország legnagyobb magánegészségügyi szolgáltatói közé emelkedett a Doktor24.

A Doktor24 és az UNION célja, hogy a méretgazdaságosság előnyeit kihasználva, országszerte kedvező áron tegye elérhetővé a magas színvonalú privát egészségügyi ellátásokat. A pécsi akvizíció jelentősen bővíti az immár 1000 munkavállalót foglalkoztató, évente 350 ezer orvos-beteg találkozót lebonyolító Doktor24 lefedettségét.

„A felvásárlással elértük, hogy Magyarországon 4 millió ember maximum egy órán belül el tud jutni hozzánk. A Da Vinci Magánklinika a legnagyobb magánegészségügyi szolgáltató Budapesten kívül, professzionális orvosi minőséget képvisel, elérhető áron” – fogalmazott Lancz Róbert, a Doktor24 Medicina Zrt. vezérigazgatója.

„Az UNION piacvezető és piacformáló az egészségbiztosítási szegmensben, és betöltött piaci pozíciójához méltó módon folyamatosan dolgozik azon, hogy minél jobb, minél széles körűbb szolgáltatást nyújtson ügyfeleinek Budapesten és vidéken egyaránt. Örömmel tölt el, hogy közös akvizíciónknak köszönhetően nagy lépést tettünk előre ezen a téren a dél-dunántúli régióban is”– nyilatkozta Almássy Gabriella, az UNION Biztosító elnök-vezérigazgatója.

Almássy Gabriella és Lancz Róbert hozzátették: az országos szolgáltatási hálózat kiépítése akvizíciókkal és célzott beruházásokkal idén is folytatódik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×