eur:
394.58
usd:
365.04
bux:
65436.45
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Facebook/4iG

A 4iG Nyrt. kötvénykibocsátásra készül

A felajánlott össznévérték 350 milliárd forint.

A 4iG Nyrt. szerdán kötvénykibocsátásra készül a Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett növekedési kötvényprogramban - közölte a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A kötvények kibocsátására szerdán aukción kerül sor. A 10 éves futamidejű, az ötödik év végétől amortizálódó, 50 millió forint névértékű, évi 6,00 százalékos fix kamatozású kötvények felajánlott össznévértéke 350 milliárd forint.

Az idei első negyedévében a 4iG már bevont 15,45 milliárd forint forrást az MNB növekedési kötvényprogramjának segítségével - közölték korábban.

A 4iG Nyrt. részvényeit a BÉT-en a prémium kategóriában jegyzik, kedden délután a vállalat papírjai 831 forinton álltak, a hétfői záráshoz képest 4,37 százalékkal gyengültek. Az elmúlt egy évben a társaság papírjának legmagasabb ára 1134 forint, legalacsonyabb 588 forint volt a magyar értékpapírpiacon.

A 4iG bejelentése után tartott sajtótájékoztatót Virág Barnabás, az MNB alelnöke, aki elmondta, hogy decemberben lezárják a növekedési kötvényprogramot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Itt az új kamatmentes hitel a cégeknek, meghirdették a feltételeket

Itt az új kamatmentes hitel a cégeknek, meghirdették a feltételeket

Megjelent és április végétől rendelkezésre áll a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások részére az európai uniós forrású KKV Technológia Plusz Hitelprogram, amely nulla százalékos fix kamat mellett kínál kedvező finanszírozást új fejlesztésekre és értéknövelő beruházásokra – jelentette be a Magyar Fejlesztési Bank. A 155,54 milliárd forint keretösszegű program az MFB Pont Plusz hálózaton keresztül, az MBH Bank és a Gránit Bank megkülönböztetett fiókjaiban lesz elérhető.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×