INFORÁDIÓ
2022. január 16. vasárnap
Gusztáv

otp bank

albánia

akvizíció

bank

Az OTP Bank új, innovációs fiókja Budapesten, az Árkád üzletközpontban az avatás napján, 2018. november 20-án.

Újabb bankot vesz az OTP Albániában

Infostart

Az Alpha Bank Albánia megvásárlásával a tranzakció zárást követően a mérlegfőösszeg szerint ötödik, ügyfélhitel-állomány alapján pedig második legnagyobb piaci szereplővé válhat az OTP Csoport az országban.

A görög Alpha Bank albán leánybankja, az Alpha Bank Albánia közel 5 százalékos eszközarányos piaci részesedésével Albánia nyolcadik legnagyobb bankja, univerzális bankként a lakossági és vállalati szegmensben egyaránt aktív. A vételárat illetően 55 millió euróban állapodtak meg a felek – közölte az OTP.

A tranzakció pénzügyi zárása után – mely várhatóan 2022 második negyedévében történhet meg a szükséges hatósági engedélyek megszerzésének függvényében -, a két albán leánybank egyesítését követően, az OTP Csoport mérlegfőösszeg szerinti piaci részesedése várhatóan meghaladja majd a 11 százalékot, az ügyfélhitel-állomány pedig mintegy másfélszeresére nőhet, ez utóbbi alapján a második legnagyobb piaci szereplővé válhat a bankcsoport albán operációja.

„Eddig is fontos lehetőségként tekintettünk albániai jelenlétünkre, és az OTP Csoport stratégiájának megfelelően 2018-as piacra lépésünk óta kerestük a további növekedési lehetőségeket az országban. Akkor a Societe Generale Albania Bankot vásároltuk meg, amelyet azóta sikeresen integráltunk az OTP Csoportba. Az Alpha Bank Albánia megvásárlásával most ismét egy jól működő, kiválóan vezetett, folyamatosan fejlődő, az ország bankszektorának növekedésében, mind a helyi közösség fejlődésében jelentős szerepet játszó hitelintézet csatlakozik az OTP Csoporthoz. Ezzel az újabb tranzakcióval tovább tudjuk erősíteni pozíciónkat az albán piacon, annak érdekében, hogy még színvonalasabb, még jobb szolgáltatást tudjunk kínálni ügyfeleink számára a lakossági és vállalati szegmensben egyaránt” – mondta Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.

Az OTP 2014-ben kezdett újabb tranzakciók eredményeként mostanáig az Alpha Bank Albániával együtt összesen 9 országban 12 pénzintézet, illetve banki portfolió megvásárlását jelentette be.

Az Alpha Bank jelenleg 34 fiókból álló hálózatot működtet, amely lefedi az ország összes nagyvárosát.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

Elhunyt Szepessy László

Tavaly márciusban végeztek rajta életmentő műtétet, de a rák ismét megtámadta a szervezetét....
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018