INFORÁDIÓ
2022. október 1. szombat
Malvin

mnb

mkb

díjazás

Balog Ádám, az MKB Bank vezérigazgatója beszédet mond a nehéz körülmények között élő tehetséges gyermekek támogatására alapított MKB-ösztöndíj átadásán az MKB Bank budapesti székházában 2018. október 25-én.

Nagy elismerésben részesült az MKB Bank

Infostart

A jegybank a Zöld Pénzügyek Díjakat az ökológiai lábnyom csökkentéséért legtöbbet tevő hitelintézeti, befektetési és biztosítási intézményeknek osztja ki.

A Magyar Bankholding csoport tagja, az MKB Bank kapta az MNB 2021-es Zöld Bank Díját. A jegybank a Zöld Pénzügyek Díjakat az ökológiai lábnyom csökkentéséért legtöbbet tevő hitelintézeti, befektetési és biztosítási intézményeknek osztja ki 2019 óta, a pénzügyi szolgáltatók egy éven át viselhetik a címet. Ezzel egyidőben a Takarékbank Tehetsz méh többet! fenntarthatósági kampánya CSR DoingGood 2021 Special Mention különdíjat nyert – írja közleményben a bank.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) december 1-én rendezte meg nemzetközi zöld pénzügyi konferenciáját a Planet Budapest Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó részeként. A konferencia keretében adta át a jegybank a pénzügyi szervezeteknek szóló Zöld Pénzügyi Díjakat: a bíráló bizottság a Zöld Bank Díjat a Magyar Bankholding tagbankjának, az MKB Banknak ítélte oda.

Az MNB 2019 februárjában hirdette meg Zöld Programját a környezet megóvását célzó magyarországi pénzügyi szolgáltatások támogatása, illetve a piaci szereplők és saját ökológiai lábnyomának további csökkentése érdekében. Az MNB a díj elbírálásakor a pénzintézetek zöld hitelkihelyezéseinek mértékét, az intézmények által birtokolt zöldkötvény-portfóliót, valamint az intézmények klímaváltozás hatásainak való kockázati kitettségértékét vizsgálta.

A nemzetközi zöld pénzügyi konferencia fókuszában a COP26 klímacsúcs pénzügyi rendszerre való következményei és a klímaváltozáson túli további környezeti anomáliák álltak, a hazai piaci szereplők részéről a Magyar Bankholding vezetői is megosztották zöld pénzügyi tapasztalataikat.

A bankcsoport elkötelezett abban, hogy a hazai pénzügyi piacokon a fenntartható gazdasági működés megteremtésének kulcsfontosságú szereplője legyen. Kiemelt stratégiai céljai közé tartozik olyan termék és szolgáltatási paletta létrehozása a lakossági és a vállalati ügyfelek számára, amely hozzásegíti őket saját fenntarthatósági és klímacéljaik megvalósításához, továbbá hozzájárul Magyarország és az Európai Unió fenntarthatósági és klíma céljaihoz is.

„A környezetvédelmi felelősségvállalásban, a fenntartható szemlélet erősítésében a pénzügyi piac szereplőinek példaértékűen kell eljárnia, éppen ezért a Magyar Bankholding számára is kiemelten fontos, hogy ösztönözze és támogassa a környezettudatos megoldásokat és célkitűzéseket” – nyilatkozta Puskás András, a Magyar Bankholding kiemelt ügyekért, kormányzati kapcsolatokért, kommunikációért és ESG-fenntarthatóságért felelős vezérigazgató-helyettese.

A Bankholding tagbankjainak fenntarthatóság iránti elkötelezettségét kiválóan mutatja az is, hogy december 1-jén a Takarékbank Tehetsz méh többet! fenntarthatósági kampánya a CSR Hungary 2021 Legjobb környezeti felelősségvállalásáért járó díj és a Trade Magazin fenntarthatósági különdíja után a CSR DoingGood 2021 Special Mention különdíjat is elnyerte, és ugyanitt a Budapest Bank Zöld Programja szintén elismerésben részesült.

Nyitókép: MTI/Soós Lajos
A címlapról ajánljuk

Amerika kifektette Kínát

Sorozatban negyedik, összességében pedig a 11. aranyérmét nyerte meg az amerikai válogatott Sydneyben...
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018