INFORÁDIÓ
2021. november 28. vasárnap
Stefánia

pénziránytű alapítvány

teszt

pénz

Interest rate financial and mortgage rates concept. Hand putting wood cube block increasing on top with icon percentage symbol upward direction

Új pénzügyi tesztet készített a Pénziránytű Alapítvány

Infostart / InfoRádió

A felnőttek és az általános iskolás korú gyerekek után mostantól már a középiskolások is ellenőrizhetik pénzügyi tudatosságukat a Pénziránytű Alapítvány pénzügyi személyiségtesztjén.

Eddig több mint 35 ezren töltötték ki a Pénziránytű Alapítvány pénzügyi személyiségtesztjeit; az eddig a felnőtteknek és az általános iskolás korú gyerekeknek rendelkezésre álló tesztek mellett most már a középiskolások is ellenőrizhetik pénzügyi szokásaikat - közölte a Pénziránytű Alapítvány.

A néhány perc alatt kitölthető kérdéssorok megmutatják, mennyire takarékos a válaszoló, hogyan képes a pénzét beosztani. A személyiségprofilból a közlemény szerint kiderül az is, mire kell a jövőben jobban odafigyelni a mindennapok során.

A Pénziránytű Alapítvány kiemelte, hogy az eddigi több mint 35 ezer kitöltés alapján a diákok a tudatosabbak, ami az iskolai pénzügyi nevelő munka hatásának köszönhető. A teszteken a kiadások és bevételek egyensúlyának kialakításában felnőttek 84 százaléka ért el magas pontszámot, az általános iskolásoknak viszont 90 százaléka. A középiskolás előzetes eredménye 95 százalék.

A takarékos megoldások is a gyerekek szemléletében jelennek meg jobban, egyedül a mértéktartásban teljesítenek jobban a felnőttek az iskolásoknál - tették hozzá.

Nyitókép: marchmeena29/Getty Images

Kapcsolódó hang

Hergár Eszter, a Pénziránytű alapítvány kuratóriumi elnöke
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018