INFORÁDIÓ
2021. október 17. vasárnap
Hedvig

bank

számlanyitás

vállalkozás

sberbank

Business people discussion advisor concept

Újranyitás a válság után: érdemes körülnézni a banki ajánlatok között

Infostart

Jelentős különbség lehet a banki számlacsomagok között, és akár egyedi ajánlatokat is lehet kérni.

Éves szinten akár több százezer forintos differencia is lehet a vállalkozásoknak kínált számlacsomagok között, a különbségeket és a kínált szolgáltatásokat olykor a gyakorlott vállalkozók is nehezen látják át.

Mindenkinek más lesz az ideális, a webáruház és a zöldséges nagyon különböző. Vásárlószámtól, forgalomtól, tranzakciótól, ügyfélszokásoktól függ, mire lesz szükség. Piacra lépéskor, visszatéréskor, vagy szintlépéskor érdemes alaposan körbenézni – ajánlja a döntés előtt álló kezdő vagy a válság után újrakezdő vállalkozóknak Szabó Norbert, a Sberbank mikrovállalati üzletág vezetője. "Ne a szomszédra hallgassunk, érdemes tanácsadóhoz fordulni és az alapján megnézni, ha elindulok vagy újraindulok a pandémia után, akkor milyen számlacsomagot válasszak" – mondta a szakértő.

Kiindulópontnak a könyvelőt javasolja, mert egy jó könyvelő megfelelő tanácsot tud adni, ráadásul valószínűleg van az ügyfelei között hasonló profilú vállalkozás, annak is látja a pénzügyi szokásait látja, hogy mekkora banki költségei vannak, és javasolhat, hogy hol érdemes számlát nyitni.

A bankok kedvezményeket is adnak a számlanyitáskor, az egyik legjellemzőbb, hogy bizonyos időszakon keresztül, akár egy évig ingyenes a számlavezetés vagy bizonyos átutalástípusok ingyenesek Ezenkívül vannak olyan számlacsomagok, ahol bizonyos számú átutalás ingyenes a számlacsomagban – sorolta a banki szakember.

"A számlacsomagok személyre is szabhatók, ha egy vállalkozás elér egy bizonyos szintet, van akár több 100 millió forintos éves forgalma, illetve árbevétele, akkor a bankok hajlandók akár teljesen személyre szabott ajánlatot is nyújtani nekik. A legkisebb vállalkozások azonban ne számítsanak arra, hogy ők ilyen egyéni kedvezményeket fognak kapni, nekik a standard termékek közül kell kiválasztani a legkedvezőbbet" – mondta Szabó Norbert, a Sberbank mikrovállalati üzletágvezetőjét hallották

Nyitókép: seb_ra/Getty Images

Kapcsolódó hang

Újranyitás a válság után: érdemes körülnézni a banki ajánlatok között – Szabó Norbert, Sberbank
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018