eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Steiner Attila a Sándor Palotában 2019. július 22-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Országos zöld konzultációt indít az egyik minisztérium

Az Agrárminisztérium is beszáll az ITM kezdeményezésébe.

Győrben indul útjára a legújabb felméréshez kapcsolódó, felsőoktatási intézmények bevonásával zajló országjárás október 12-én, kedden. Az egyetemi látogatásokkal egybekötött előadássorozat két hónapon át tart majd és a legnagyobb városokat érinti - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A kormány 13. alkalommal fordul a mindennapjaikat meghatározó kérdések mentén a magyar emberekhez, akik ezúttal klíma- és természetvédelmi kérdésekben mondhatják el gondolataikat. A kérdőív kitöltése segít abban, hogy a kormány minél hatékonyabban térképezze fel és a lakosság klímaváltozáshoz, környezetvédelemhez, erőforrásaink tudatos felhasználáshoz való viszonyulását.

A minisztérium közleménye idézi Steiner Attila körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkárt, aki elmondta, hogy a klímaváltozás egyre intenzívebben van jelen az életünkben, aminek negatív hatásai hangzatos szólamok helyett konkrét intézkedéseket igényelnek, ezért is fontos kitölteni ezt a kérdőívet. Magyarország zöld úton jár, ez a következő két hónapban szó szerint is értendő - tette hozzá.

Nagy István agrárminisztert is idézi az ITM, aki kiemelte: "ne feledjük, hogy a XXI. század egyik fő kihívása a környezetünk megóvása, az ezzel kapcsolatos felelősségünk vállalása, ami a fenntartható jövő kulcsa. Bízom benne, hogy Magyarország egyre magasabb szinten fog hozzájárulni a környezeti és éghajlatpolitikai célok megvalósulásához.

Az irányok meghatározásában számítunk a kérdőív eredményeire is."

A Zöld Követ Egyesület szakmai partnerként szintén hozzájárult a kérdőív létrejöttéhez, és az országjáráshoz is csatlakozik. Király Nóra, a szervezet elnöke elmondta: " célunk, hogy minél többen részt vegyenek ebben a társadalmi párbeszédben, hogy azokat a válaszokat a jövőben beépíthessük a munkánkba. Az országjárás során az egyetemek auláiban várjuk az érdeklődő fiatalokat az Egyesület standjainál".

A kedden induló, egyetemeken zajló országjárás minden nagyobb hazai várost és felsőoktatási intézményt érint, az első héten Győrt, Veszprémet és Miskolcot, a következő állomások között pedig Eger, Kaposvár, Pécs, Zalaegerszeg, Székesfehérvár, Debrecen és Szeged is szerepel majd, számos budapesti egyetem mellett.

A kampányban Nagy István agrárminiszter és Steiner Attila államtitkár mellett az Agrárminisztérium több államtitkára is részt vesz. Emellett a figyelemfelhíváshoz az agrártárca Országfásítási programja is hozzájárul a következő hetekben - tájékoztatott az ITM.

Az online kérdőívet november végéig lehet kitölteni az alábbi linken: https://zold.kormany.hu/

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×