eur:
392.8
usd:
367.86
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Fürdőzők a balatonfenyvesi szabadstrandon 2017. június 5-én.
Nyitókép: MTI/Varga György

Nagyot megy a Balaton, az augusztus non plus ultrának ígérkezik

A Balatonon növekedett meg a legnagyobb mértékben tavalyhoz képest a foglalások száma. Július második felére, de augusztusra is telt házzal számolnak mindenhol. Az InfoRádió a Balatoni kör elnökségi tagját kérdezte.

„Nagyon mélyről jövünk fel” – fogalmazott az InfoRádiónak Pach Gábor, hiszen, mint mondta, bár a január–február viszonylag erősnek volt mondható a Balatonnál, azt követően csaknem négy hónapon át semmi nem volt. „A mostani számok jók, de hatalmas a gödör, amit temetünk.”

A szakember egyetértett, miután júniusban 62 százalékkal magasabb volt a vendégéjszakák aránya, mint egy évvel korábban, a turizmus egyértelmű nyertese a balatoni régió, azonban azt is figyelembe kell venni, tette hozzá, hogy elsősorban a hétvégék voltak az „izmosak”, hétköznapokon tudtak volna azért még több vendéget fogadni.

Az augusztus ugyanakkor már „non plus ultra” hónapnak ígérkezik, amely során mindenhol telt házra lehet majd számítani, bár ez már július második felében is esélyes.

A Balatoni Kör elnökségi tagja arra is kitért, hogy nagyon jó iránynak tartja azt a kormányzati intézkedést, miszerint teljesen felszabadították a SZÉP-kártyáknak a használatát, vagyis teljesen szabaddá tették a „zsebeknek az átjárhatóságát”. Ennek köszönhetően a vendégek már mindenre használhatják, szálláshelyre, vendéglátásra, múzeumbelépőkre, akár különféle programokra is – sorolta. Ismeretes, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója minap azt közölte, hogy 2,2 millió SZÉP-kártya van az embereknél, a június végi adatok szerint a kártyákon összesen 198 milliárd forinttal. A júniusi költés 40 milliárd forint volt, tavaly ilyenkor mindössze 22 milliárd forint.

Pach Gábor kicsit túlzónak tartja azt a kijelentést, hogy a SZÉP-kártya tartja életben a belföldi turizmust, de az biztosan kijelenthető, hogy mindenképp egy

óriási lökést ad az egész turisztikának és vendéglátásnak Magyarországon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×