eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Kémcsövek a svájci Lausanne-i Egyetemi Kórház (CHUV) mikrobiológiai laboratóriumában 2020. március 23-án. Svájcban eddig 8547 koronavírussal fertőzött személyt regisztráltak és 118-an vesztették életüket.
Nyitókép: MTI/AP/Keystone/Denis Balibouse

Fontos egészségipari beruházást jelentettek be

Vírustesztekhez is használt fiolák gyártásában erősödik Magyarország önellátása - jelentette be a pénzügyminiszter.

Varga Mihály közölte: a szekszárdi Jako-Meditec 1,7 milliárd forintos beruházását 1,6 milliárd forint költségvetési támogatással segítette a kormány. A miniszter örömtelinek nevezte, hogy a kapacitásbővítéssel a társaságnál a korábbinak a duplájára, 70-re nőtt a munkahelyek száma.

Hangsúlyozta: az elkészült fejlesztés egyike az Egészségipari Támogatási Program kézzelfogható eredményeinek. A programban eddig 58 beruházásban állapodtak meg, ebből 10 már el is készült. Ezek összesen 1500 munkahely megvédéséhez járultak hozzá - tette hozzá.

Felidézte:

az elmúlt időszakban a Vajda-Papír már több mint 50 millió védőmaszkot gyártott le, melynek jelentős részét értékesítette is.

Emellett tízmillió darab favipiravir tabletta készült a Meditop pilisborosjenői üzemében. Az évi 140 ezer fertőtlenítő-adagolót gyártó F-Team Kft. pedig megkezdi a szállításokat a kórházaknak - tájékoztatott.

Varga Mihály kiemelte: a fejlesztések folytatódnak,

további, az egészségipart erősítő döntéseket hoz a kormány.

A bejegyzésben közzétett videóban elhangzott: a koronavírus-járvány miatt erős igény mutatkozott a Jako-Meditec termékei iránt, mivel az általuk is gyártott fiolák szükségesek a koronavírus teszteléséhez és kivizsgálásához.

Ismertették: 2019-ben 15 millió fiolát gyártottak, tavaly az elnyert támogatásnak köszönhetően ezt 30 millióra növelték, amelyből több mint kétmilliót tudtak biztosítani Magyarországnak. Idén várhatóan meghaladják a 70 milliós gyártási tételt, jelenleg fioláik 67 százaléka a koronavírus miatt készül.

A videóban bemutattak egy, a kormányzati támogatás segítségével beszerzett gépet is, amelyet egy magyar vállalkozással közösen fejlesztettek, továbbá együtt kialakítottak egy teljesen automatizált folyamatot is.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×