eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Rengeteg pénz folyt az életbiztosításokba

Az életbiztosítási díjtartalékok évek óta emelkednek, 2020 végén meghaladták a 2240 milliárd forintot, ami 7 százalékos gyarapodást jelent 2019-hez képest - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz)

Az életbiztosításokba 2008 óta nem érkezett olyan sok friss megtakarítás, mint 2020-ban, amikor 65 milliárd forintot fizettek be az ügyfelek - emelték ki.

A 2008-as válság előtt is alacsony, 5,6 százalék felett volt az életbiztosítások aránya a megtakarításokon belül, ezt követően pedig ez az arány jelentősen csökkent. Tavaly azonban megfordulni látszott a trend: negyedévről negyedévre emelkedett az életbiztosítások részesedése, december végére 3,4 százalékra nőtt - tették hozzá.

Az életbiztosításokon belül Magyarországon a kockázati életbiztosítások száma a legmagasabb, tavaly év végén számuk meghaladta a 700 ezret - ismertették. Felhívták a figyelmet arra, hogy a kockázati életbiztosítások váratlan tragédia esetén az egyik legkézenfekvőbb anyagi támogatást jelentik, gyors pénzügyi segítséget nyújtanak a kedvezményezetteknek a biztosított rokkantsága vagy halála, sőt bizonyos esetekben balesete, betegsége esetén is.

A Mabisz online kampányt indít ennek a terméktípusnak a népszerűsítésére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×