INFORÁDIÓ
2021. szeptember 28. kedd
Vencel

mabisz

biztosítás

életbiztosítás

Rengeteg pénz folyt az életbiztosításokba

Az életbiztosítási díjtartalékok évek óta emelkednek, 2020 végén meghaladták a 2240 milliárd forintot, ami 7 százalékos gyarapodást jelent 2019-hez képest - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz)

Az életbiztosításokba 2008 óta nem érkezett olyan sok friss megtakarítás, mint 2020-ban, amikor 65 milliárd forintot fizettek be az ügyfelek - emelték ki.

A 2008-as válság előtt is alacsony, 5,6 százalék felett volt az életbiztosítások aránya a megtakarításokon belül, ezt követően pedig ez az arány jelentősen csökkent. Tavaly azonban megfordulni látszott a trend: negyedévről negyedévre emelkedett az életbiztosítások részesedése, december végére 3,4 százalékra nőtt - tették hozzá.

Az életbiztosításokon belül Magyarországon a kockázati életbiztosítások száma a legmagasabb, tavaly év végén számuk meghaladta a 700 ezret - ismertették. Felhívták a figyelmet arra, hogy a kockázati életbiztosítások váratlan tragédia esetén az egyik legkézenfekvőbb anyagi támogatást jelentik, gyors pénzügyi segítséget nyújtanak a kedvezményezetteknek a biztosított rokkantsága vagy halála, sőt bizonyos esetekben balesete, betegsége esetén is.

A Mabisz online kampányt indít ennek a terméktípusnak a népszerűsítésére.

Kapcsolódó hang

Lambert Gábor, Mabisz
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018