eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pexels.com

Az erstéseknél is új világ köszönt be január 1-jétől

Jövő januártól az online bankkártyás vásárlásoknál is kötelező lesz az erős ügyfélhitelesítés. Az Erste Bank már idén januárban bevezette a kétfaktoros azonosítást az internetes kártyás tranzakcióknál, 2021-től azonban ez nem lesz elég.

Január elsejétől az online kártyás vásárlásoknál a kártyaadatoknak a megadásán kívül az Erste Bank ügyfeleinek vagy egy mobilbankra érkező, jóváhagyó push üzenettel kell igazolniuk, hogy valóban ők végzik-e az adott váráslást, vagy amennyiben nem használják a pénzintézet alkalmazását, akkor a netbanki jelszavukra és egy SMS-ben kapott kódra lesz szükségük – ismertette az InfoRádinak az Erste Bank digitális csatornák igazgatóságának vezetője.

Azok számára, akik kártyás internetes vásárlásokat végeznek, azt tanácsolják, hogy amennyiben tehetik, mindenképp töltsék le az Erste mobilbanki alkalámázását, mert ezen keresztül hajthatók végre legegyszerűbben az említett tranzakciók. Ellenkező esetben a netbanki jelszavukra, valamint a mobiltelefonjukra lesz szükségük – ismételte meg Bek-Balla László.

Vagyis nem árt meggyőződni arról, hogy tudják-e a netbanki jelszavukat, illetve, hogy a bankjuknál meg van-e adva a mobilszámuk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×