eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A SPAR nemzetközi élelmiszer-üzletlánc emblémája Taksonyban a Szent István téri  üzlet homlokzatán. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Faludi Imre

Nem árulják el, mennyiért vette meg a Spar a Zimbo Perbált

Megvásárolta a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. a Zimbo Perbál Húsipari Termelő Kft. üzemét, amelyet tovább modernizál – közölte a Spar, de a részleteket nem hozták nyilvánosságra.

A nyilvános cégadatok szerint a Zimbo Perbál árbevétele megközelítette a 7,6 milliárd forintot tavaly, 2018-ban 6,7 milliárd forintot tett ki. Adózás utáni vesztesége tavaly 671 millió forint, a megelőző évben 179 millió forint volt.

A német RZ-Zimmermann húsipari cég 1998-ban alapította magyar gyártóüzemét Perbálon, a német cégben 2008-ban a Bell AG, Svájc húsiparának legnagyobb vállalata szerzett többségi tulajdont.

A Spar közleménye szerint az üzemegység a Regnum Húsüzem Perbál nevet viseli a jövőben, termékeit a Spar üzleteiben értékesítik.

Az üzem gyártási folyamatait összehangolják a bicskei húsüzem tevékenységével.

A közeljövőben egyebek között korszerűsítik a hűtéstechnológiát, bevezetik Perbálon is az ISO 22 000 rendszert, várhatóan két év alatt.

Heiszler Gabriella, a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója a közlemény szerint elmondta: a perbáli üzemmel kipróbált, nagy kapacitásra képes egységgel bővült a Spar-csoport, és ez tovább erősíti pozíciójukat a hazai húspiacon.

Horváth Ferenc, a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. élelmiszeripari cégvezetője kijelentette, hogy a perbáli üzem 200 munkavállalója tovább dolgozhat az élelmiszer-termelés üzletágukban, amelynek létszáma 600-ra nő. Így bővülhet a saját márkás termékválasztékuk, nő a magyar termékek aránya kínálatukban.

A Spar bicskei húsüzeme 2004-ben létesült, 2018-ig 8 milliárd forintot fektettek a fejlesztésébe, 2018-ban 2274 szarvasmarhát és 477 ezer darab félsertést dolgozott fel. Az üzem indulásakor 70 embernek, 2018-ban már 366-nak adott munkát. Az elmúlt évben 40 ezer tonna hústerméket állítottak elő.

A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. jelenleg 13 ezer embert foglalkoztat, több mint 580 áruházzal rendelkezik, ebből a franchise üzletek száma 200. A vállalat árbevétele 2019-ben 679,6 milliárd forintot tett ki, ez 10 százalékos növekedés az előző évhez képest.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×