eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója a Budapesti Értéktőzsde kereskedését indító csengetésén 2019. november 22-én. Az értéktőzsdén huszonöt éve kezdték meg a kereskedést a társaság részvényeivel.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Magyar gyógyszer védjegyet szorgalmaz a Richter vezetője

A járványhelyzet hatással volt a vevőkre, egyebek közt azért, mert csökkentek az orvos-beteg találkozások - mondta Orbán Gábor vezérigazgató, aki semmi jóra nem számít.

A gyógyszeripart sem kerülte el a koronavírus-járvány gazdasági hatása, itt is jelentkeztek a kihívások, bár sok esetben kevésbé, mint más szektorokban - mondta a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója. Orbán Gábor a Világgazdaság “Válság után - a hazai vállalatok kihívásai és lehetőségei” elnevezésű konferenciáján videó előadásában azt mondta, nehéz még megítélni, hogy az otthoni munkavégzés milyen hatással volt a termelékenységre.

"A fluktuáció csökkentése egyértelműen a termelékenység javítása irányába hatott, de említhetném még a munkába járás idejének megspórolását is"

- sorolta a pozitívumokat a vezérigazgató. Ugyanakkor a járvánnyal járó stressz, bizonyos képzések, tréningek elmaradása, a gyermekgondozással kapcsolatos újonnan felmerült kérdések kihívás elé állították a dolgozókat és a szervezetet is. "Ennek az egyenlegét ráérünk később megvonni" - tette hozzá Orbán Gábor.

A járványhelyzet hatással volt a gyógyszergyár vevőire is, egyebek közt azért, mert csökkentek az orvos-beteg találkozások, ennek pedig hosszabb távon is lehet hatása, például a receptfelírásokon keresztül - mondta a vezérigazgató.

"Felmerül, hogy az így el nem látott betegek, betegségek hogyan alakulnak majd a jövőben. Semmi jóra nem számítok"

- jelentette ki Orbán Gábor.

Lassultak a klinikai vizsgálatok, a diagnosztizálás is, de látszik, hogy javult a digitalizáció - tette hozzá a vezérigazgató.

A kialakult helyzet érintette a gyógyszergyári orvoslátogatások számát is. A vezérigazgató jelezte, új termék bevezetésénél nem spórolhatók meg a személyes találkozások, a digitális térben sok esetben ez nem valósítható meg. A Richtert nem érintették közvetlenül a globális ellátási láncban megjelent problémák, mert a gyártókapacitása eddig is Európában, jelentős részben házon belül volt.

"A stratégiai célunk és jövőképünk nem változott: ebben a globális értelemben középméretű gyógyszeripari vállalati szegmensben vezető szerepet szeretnénk az évtized végére elérni" - jelentette ki Orbán Gábor.

A vezérigazgató azt mondta, nagyon jól jött, hogy a cég hagyományosan konzervatív gazdálkodást folytat, így fel sem merült, hogy ne fizetnének osztalékot.

Beszélt a hazai gyógyszeripar jövőbeli támogatásának lehetőségéről is.

"Nagyon hasznos lenne a magyar gyógyszer védjegy támogatása is az élelmiszerekéhez nagyon hasonlóan"

- mondta Orbán Gábor.

A Richter vezérigazgatója jelezte, az elmúlt időszak megmutatta, hogy nemzetbiztonsági szempontból is milyen fontos, hogy Magyarországon jelentős gyógyszergyártói kapacitás jött létre, amivel biztosítható a hazai betegek ellátása.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Biden egy „mémguru” bevetésével célozná meg a fiatalabb szavazókat

Biden egy „mémguru” bevetésével célozná meg a fiatalabb szavazókat

Ahogy forrósodik az amerikai elnökválasztási kampány, Joe Biden is felgyűri az ingujját és olyan módszerekhez folyamodik, amelyeket eddig nem társítottak hozzá. Biden is be akar szállni a mém-háborúba és az ellenfelet (azaz Donald Trumpot) cikiző montázsokkal próbálja maga mellé állítani a fiatalabb nemzedékek eddig apolitikus tagjait.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×