eur:
394.41
usd:
370.12
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A Huawei kínai távközlési vállalat logója a Hannoveri Vásáron 2019. április 1-jén. Ebben az évben Svédország az április 5-ig tartó vásár díszvendége.
Nyitókép: MTI/EPA/Jens Schlüter

Huawei-telefonok: vége a Google-frissítéseknek

Lejárt a Huawei számára biztosított átmeneti licenc, így már a régebbi Huawei okostelefonokon is megszűnhet a Google-támogatás.

Tavaly ősz óta a Huawei új telefonjaira már nem kerül fel a Google szolgáltatáscsomagja, a Google Mobile Services, és ezzel együtt az olyan jól megszokott applikációk, mint a Chrome, a YouTube, a Gmail és a Google Térkép. A telefonokon még Android fut, de annak csak nyílt forráskódú verziója elérhető a kínai gyártó számára.

A szankciók mostanáig nem vonatkoztak azokra a Huawei készülékekre, amelyek a tiltások előtt kerültek kereskedelmi forgalomba, de a frissítések kiadását engedélyező licenc lejárt. A The Washington Postnak a Google is megerősítette, hogy augusztus 13-án lejártak azok a különleges engedélyek, amik lehetővé tették, hogy a cég frissítéseket küldjön a szankciók előtt piacra került Huawei okostelefonokra.

A telefonok továbbra is a megszokott módon működnek, de sem a jelenlegi operációs rendszer nem kapja meg az esetleges javításokat, és a szeptemberben érkező Android 11 sem lesz elérhető a készülékekre. Hogy a telefonra már letöltött Google-féle alkalmazások frissítését érinti-e az engedélyek lejárta, azt egyelőre még nem tudni – írja a 24.hu.

Frissítés: a Huawei időközben közölte, valahogy megoldja, hogy továbbra is biztosítsa a rendszer- és biztonsági frissítéseket azokra a telefonjaira, melyek az amerikai szankciók előtt kerültek forgalomba - idézte a cég közleményét a hvg.hu.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×