eur:
394.94
usd:
363.22
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Felszáll a Wizz Air diszkont légitársaság első járata a Liszt Ferenc-repülőtérről Kazahsztán fővárosába, Asztanába 2017. június 8-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

A korábbinál rosszabbul járhatnak a Wizz Air törzsutasai

A légitársaság trükközésre hivatkozva korlátozza a pénzvisszatérítést.

Elvette a járattörlésekkor alkalmazott 120 százalékos visszatérítési lehetőséget a Wizz Air azoktól, akik Wizz-számláról, pontokból vásároltak repülőjegyet. Az okosutas.hu értesülését a légitársaságnál megerősítették a Világgazdaságnak, és kiderült, hogy júliustól valóban így járnak el.

A légitársaságoknak érzékeny veszteség, ha vissza kell téríteniük az ügyfelek által befizetett díjakat (járattörlésből pedig mostanában akad bőven), ezért a Wizz azt ajánlja fel, hogy a törölt járatok után a díj 120 százalékát írja jóvá, ha az ügyfél nem kéri vissza az összeget, hanem a következő időszakban repülőjegyre vagy szolgáltatás vásárlására fordítható Wizz-pontokra váltja. Ám ez egy ideje csak azoknak jár, akik a jegyüket bankkártyával vagy átutalással fizették, azoknak viszont nem, akik a jegy árát eleve Wizz-pontokkal egyenlítették ki.

A Világgazdaság kérdésére azzal érveltek, hogy a légitársaságnak több tízezer eurós kárt okozott, hogy egyes utasok tudatosan visszaéltek a lehetőséggel, és a pontokból vett utakból extra visszatérítést kértek. Arra a válasz nem tér ki: honnan tudhattak az utasok a légitársaság döntéséről, hogy bizonyos járatokat nem indít el.

A lap megkérdezett egy fogyasztóvédelmi szakértőt is, aki szerint önmagában az is kérdéseket vet fel, ha a visszaéléseket felfedezve egy társaság nem a visszaélőkkel szemben lép fel, hanem minden fogyasztóját bünteti.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×