eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Felszáll a Wizz Air diszkont légitársaság első járata a Liszt Ferenc-repülőtérről Kazahsztán fővárosába, Asztanába 2017. június 8-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

A korábbinál rosszabbul járhatnak a Wizz Air törzsutasai

A légitársaság trükközésre hivatkozva korlátozza a pénzvisszatérítést.

Elvette a járattörlésekkor alkalmazott 120 százalékos visszatérítési lehetőséget a Wizz Air azoktól, akik Wizz-számláról, pontokból vásároltak repülőjegyet. Az okosutas.hu értesülését a légitársaságnál megerősítették a Világgazdaságnak, és kiderült, hogy júliustól valóban így járnak el.

A légitársaságoknak érzékeny veszteség, ha vissza kell téríteniük az ügyfelek által befizetett díjakat (járattörlésből pedig mostanában akad bőven), ezért a Wizz azt ajánlja fel, hogy a törölt járatok után a díj 120 százalékát írja jóvá, ha az ügyfél nem kéri vissza az összeget, hanem a következő időszakban repülőjegyre vagy szolgáltatás vásárlására fordítható Wizz-pontokra váltja. Ám ez egy ideje csak azoknak jár, akik a jegyüket bankkártyával vagy átutalással fizették, azoknak viszont nem, akik a jegy árát eleve Wizz-pontokkal egyenlítették ki.

A Világgazdaság kérdésére azzal érveltek, hogy a légitársaságnak több tízezer eurós kárt okozott, hogy egyes utasok tudatosan visszaéltek a lehetőséggel, és a pontokból vett utakból extra visszatérítést kértek. Arra a válasz nem tér ki: honnan tudhattak az utasok a légitársaság döntéséről, hogy bizonyos járatokat nem indít el.

A lap megkérdezett egy fogyasztóvédelmi szakértőt is, aki szerint önmagában az is kérdéseket vet fel, ha a visszaéléseket felfedezve egy társaság nem a visszaélőkkel szemben lép fel, hanem minden fogyasztóját bünteti.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×