eur:
393.78
usd:
368.24
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pexels.com

Szalmonellaveszély miatt lépett két hazai áruházlánc

Tojásokat hívott vissza a Lidl és az Auchan egy hatósági ellenőrzést követően.

A Lidl közlése szerint a fogyasztók egészségének védelme érdekében az Aranykorona Zrt. visszahívja azon 10 darabos friss tojás, A osztályú, M méretű termékét, amelyen az alább megadott csomagolóüzem azonosító és a következő minőségmegőrzési idők valamelyike szerepel:

Csomagolóüzem azonosító:
HU-06-TCS-001

Minőségmegőrzési idő:
27.07.2020

01.08.2020
07.08.2020
14.08.2020

A visszahívás oka, hogy a gyártó telephelyén hatósági ellenőrzés során szalmonella szennyezettséget azonosítottak, amelyről az Aranykorona Zrt. értesítette a kereskedőt. A szalmonella baktériumok elszaporodva fertőző megbetegedést okozhatnak. Az alapos hőkezelés azonban a szalmonella baktériumokat elpusztítja, így a szalmonellás megbetegedés elkerülésének érdekében a tojást a csomagoláson feltüntetett információnak megfelelően főzést, sütést követően ajánlott fogyasztani – teszik hozzá.

A terméket regionálisan értékesítettük, az érintett üzletek listája a www.lidl.hu weboldalon érhető el. A honlapunkon elérhető listában nem szereplő üzleteinkben a termék nem került forgalomba.

Hozzáteszik, kérik a vásárlókat, amennyiben a fenti termékből vásároltak, ne fogyasszák el, hanem szíveskedjenek azt bármely üzletükbe visszavinni. A vételárat – a vásárlást igazoló nyugta nélkül is – visszatérítik. A termékvisszahívás kizárólag a fenti csomagolóüzem azonosítójú és minőségmegőrzési idejű

10 darabos friss tojás, A osztályú, M méretű terméket érinti,

a termék más csomagolóüzem számú és minőségmegőrzési idejű tételeire, illetve a Lidl által forgalmazott más termékekre a visszahívás nem vonatkozik.

A Napi.hu megjegyzi, az Auchan szintén tojásokat hívott vissza.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×