eur:
393.87
usd:
364.86
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

1900 dollár fölé emelkedett az arany ára

Először lépte át ezt a szintet 2011 óta, amit szakértők a kiújult amerikai-kínai feszültség hatásával magyaráznak, valamint azzal, hogy globálisan nő a koronavírus-fertőzöttek száma, ami befolyással van a világgazdaságra.

1902,99 dolláron is állt a jegyzés, 2011 szeptembere óta a legmagasabb szinten, 0,9 százalékkal haladta meg a csütörtöki záróértékét. Az augusztusi határidős árfolyam 1897,5 dolláron fejezte be a napot - írta a Portfolio.hu.

Az arany ára a héten eddig 5 százalékkal nőtt, hatodik napja drágult pénteken. A nemesfém jegyzése a márciusi, sokéves mélypont óta 35 százalékkal emelkedett.

A Reuters által idézett egyik elemző szerint, ha nem következik be "minőségi javulás" a globális gazdaságban, akkor első lépésként 1922 dollárig drágulhat az arany, majd onnan tovább 2000 dollár felé. Egy másik szakértő rámutatott arra, hogy a bizonytalan gazdasági és politikai környezet miatti kiugróan nagy kereslet drágítja az aranyat, de gyors csökkenésbe válthat a nemesfém ára, ha ezek a körülmények megváltoznak.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×