eur:
393
usd:
367.22
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Az M4-es gyorsforgalmi út Üllő és Albertirsa közötti szakasza a Gerje-Pilis pihenőhelynél az átadás napján, 2020. február 7-én. A 27 kilométeres elővárosi szakasz átadásával Monor, Monorierdő, Pilis és Albertirsa lakói közvetlenül gyorsforgalmi úton érhetik el a fővárost.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Újabb fontos szakasz készül el az M4-es útból

Heteken belül több új szakasszal bővül az M4-es autópálya. A magyar–román határhoz vezető szakasz mellett új ipari parkokat hoznak létre az érintett önkormányzatok. A Cegléd–Abony szakasszal a sztráda gyakorlatilag eléri Szolnok külterületét, így a megyeszékhely bekapcsolódik az országos gyorsforgalmi hálózatba.

A hónap végére műszakilag elkészül az M4-es autópálya 29,5 kilométeres Berettyóújfalu–Nagykereki országhatár szakasza, augusztus 17-re pedig minden engedély meglesz, tehát akkortól a forgalom is elindulhat a sztrádaszakaszon – értesült a Haon.hu. A nagy kérdés, hogy a határ romániai oldalán épülő rövid szakasz mikorra készül el, ugyanis azon keresztül lehet majd ráhajtani a Debrecenből Nagyváradra vezető útra. Egy le- és felhajtó létesül az M4-es sztrádán, mégpedig Váncsod és Gáborján között.

Eközben az M4-es Pest megyei szakaszán is előrehaladtak az építők: július második felében átadhatják a Cegléd–Abony közötti szakaszt – közölte a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. A fejlesztés nettó költsége 26,31 milliárd forint. A 17,6 kilométeres szakasz 26,6 méter koronaszélességű, kétszer két sávos autóútként valósult meg. A nyomvonal a teljes szakaszon megegyezik a meglévő 4. számú főút nyomvonalával. A megengedett sebesség óránként 110 kilométer lesz. A szakaszon két új szintbeli eltéréssel készült új csomópontot alakítottak ki. A Cegléd–Abony közötti szakasz kapcsolódik a M4-es gyorsforgalmi út februárban átadott 44 kilométeres részéhez.

A most megépült 17,6 kilométer két részre oszlik: hat kilométert már tavaly nyár óta használhatnak a közlekedők, az új nyomvonalon megépült 11,6 kilométer átadása a hónap végére várható. Az M4-es többi része eltérő állapotban van, jelenleg is folyik a munka Abony és Törökszentmiklós között, a Szolnok északi elkerülővel együtt.

Törökszentmiklós és Berettyóújfalu között a tervezés folyik – írja a Magyar Nemzet.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×