INFORÁDIÓ
2022. október 1. szombat
Malvin

útépítés

m4-es gyorsforgalmi

átadás

cegléd

Úthengerek tömörítik a frissen leterített aszfaltburkolatot az épülő M4 gyorsforgalmi út Cegléd és Abony közötti szakaszán, Cegléd közelében 2018. július 16-án. A 17,6 kilométeres szakasz a tervek szerint 2019 negyedik negyedévében készül el. Az út és kapcsolódó létesítményei 26,311 milliárd forint hazai forrásból, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.

Hamarosan elkészül az M4-es új szakasza

Infostart / MTI

Július második felében átadhatják az M4 gyorsforgalmi út Cegléd-Abony közötti szakaszát - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.).

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában, hazai forrásból valósult meg. A Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Kft. által elvégzett kivitelezés nettó összege 26,31 milliárd forint.

A közleményben ismertetik: a 17,6 kilométeres szakasz 26,6 méter koronaszélességű, kétszer két sávos autóútként valósult meg.

A nyomvonal a teljes szakaszon megegyezik a meglévő 4. számú főút nyomvonalával. A megengedett sebesség óránként 110 kilométer lesz.

A szakaszon két új szintbeli eltéréssel készült új csomópontot alakítottak ki.

A munkálatok befejeződtek, a műszaki átadás-átvételi eljárást kedden lezárták, jelenleg a forgalomba helyezési eljárás zajlik.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere a közlemény szerint elmondta: már épül Szolnok északi elkerülő útja, a fejlesztéseknek köszönhetően Budapest a mostani 1,5 óra helyett körülbelül 1 óra alatt lesz elérhető.

Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese azt emelte ki, hogy

a Cegléd-Abony közötti szakasz kapcsolódik a M4 gyorsforgalmi út februárban átadott 44 kilométeres részéhez.

A mostani 17,6 kilométer két részre oszlik: 6 kilométert már tavaly nyár óta használhatnak a közlekedők, az új nyomvonalon megépült 11,6 kilométer átadása a hónap végére várható. Az M4 többi része eltérő állapotban van, augusztusra készül el a Berettyóújfalu-Nagykereki országhatár szakasz. Folyik a munka Abony és Törökszentmiklós között, a Szolnok északi elkerülővel együtt. Törökszentmiklós és Berettyóújfalu között a tervezés folyik.

Nyitókép: MTI/Mészáros János
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018